Пет милионерски навика за успех на борсата

2895
Пет милионерски навика за успех на борсата

© Pixabay

Едни от най-интересните статистически данни за милионерите са публикувани в книгата „Съседът милионер“.

В нея се казва, че повече от половината от милионерите никога не са получавали и долар от семействата си под формата на наследство, пише в Huffpost Тимъти Сайкс.

Това показва само колко отдадени на това, с което се занимават и колко амбициозни са тези хора.

На борсата човек може да стане милионер. Аз го направих, казва Сайкс, както и много от моите ученици, които бяха част от Милионерското предизвикателство на Тим Сайкс.


За да постигнете това обаче, първо трябва да придобиете следните пет милионерски навика:

1. Разполагате ли с необходимото търпение?

Търпението винаги е добродетел на борсовия пазар. Милионерите, които търгуват с акции, не могат да бъдат разклатени от някакви внезапни краткотрайни спадове в цените на книжата. Те знаят, че движението надолу е само временно и пред тях се разкриват още по-големи печалби.

Тук като пример може да послужи Imperial Brands Group PLC. Акциите на компанията поевтиняха с близо 800 пункта от достигнатия през 2017 г. връх от над 3900. Ако обаче погледнете прогнозите, според тях се очаква книжата да се представят по-добре от пазара и през 2018 г. да надминат тези върхове.

Въпреки това, повечето инвеститори никога няма да реализират тези печалби, защото вече са се паникьосали и са продали акциите.

При търговията с акции трябва да се занимавате с това дългосрочно.

2. Достатъчно отдадени ли сте на това?

Инвеститорите прекарват малко време в търговия, докато през останалото време проучват. Те използват както технически, така и фундаментален анализ в проучването на акциите на компаниите. Те знаят колко бързо може да се промени пазара и затова никога не спират да се образоват.

По тази причина учениците на Сайкс прекарват по 12-16 часа на ден, в които постоянно научават нови неща. Тази отдаденост пък впоследствие се отплаща на много от тях.

Човекът, който иска всички да бъдем милионериТимъти Сайкс обяснява как успява да превърне 12 000 долара в милиони още като студент и как можем да го направим и ние

3. Достатъчно амбициозни ли сте?

Да си поставяте цели е винаги важно. Трябва да сте достатъчно амбициозни, за да се целите в Луната. В същото време това не означава, че милионерите, които търгуват с акции, се целят в огромни печалби от единични сделки.

По-голямата част от богатството се трупа в дълъг период от време, като печалбите от всяка сделка са умерени.

Трябва да имате поставени цели, но не вземайте глупави решения, докато се опитвате да ги постигнете.

4. Учите ли се от грешките си?

Това не е точно пример с акции, но може да ви научи на важен урок. Преди 2008 г. идеята че барел петрол ще струва под 100 долара бе смятана за глупава. Всеки, който кажеше подобно нещо, веднага щеше да бъде заклеймен като глупак.

Сега през 2017 г. цената е 55 долара за барел. Нищо не е сигурно, но много инвеститори научават това по трудния начин.

Същото важи за всяка една акция. Важното тук е да се учите от грешките си и да се адаптирате. Не позволявайте грешките ви да занулят сметките ви.

5. Каква е вашата ниша?

Усъвършенствайте познанията си върху малка ниша от пазара. Това е нещото, което всички водещи инвеститори правят.

Те се усъвършенстват в една ниша, като научават всичко за акциите на компаниите в нея и следят всичко, което се случва в съответната индустрия. Това незабавно им дава предимство преди всички останали.

Препоръчвам да си намерите ниша, която ви харесва, дори и да не сте експерт в нея и да се превърнете в специалисти в бранша. За целта изчетете всичко.

Последни думи – Да направиш така, че нещата да се случват

Превърнете тези пет принципа в свое оръжие. Развивайте ги с времето и никога не се отделяйте от тях. Аз ги имам на самозалепващо листче, което стои над компютъра ми, когато търгувам. Вие също би трябвало да ги имате.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg