Пет странни компании, открили своята ниша в бизнеса

5817
Пет странни компании, открили своята ниша в бизнеса

Днес онлайн конкуренцията е много по-сериозна от преди, а потребителите разполагат с повече опции от всякога. Това обаче не означава, че множество доста странни бизнеси не са успявали, въпреки това как изглеждат на хартия.

Тези пет компании, подбрани от Entrepreneur, могат да послужат за вдъхновение за всички стартиращи предприемачи.

1. Наемете си опечален

Rent a Mourner е базирана във Великобритания компания, която помага на семейства изгубили някои от своите членове, като им осигурява „професионални, дискретни хора, които да присъстват на погребения и бдения.” С други думи те наемат вероятно хора като полупрофесионални актьори, които се появяват на уреченото място и изглеждат тъжни.

Най-изненадващото нещо за тази ниша е, че тя е доста стара. Професионални оплаквачи е имало в Средиземноморието и в Близкия изток преди хиляда години, като това дори се споменава в Библията.

2. Парти с гушкане

На хартия това да събереш в една стая няколко възрастни по пижами и да ги караш да се гушкат изглежда като основание за много, много съдебни дела. На практика обаче определяното като движение Cuddle Party е изключително популярно и се практикува от 13 години в редица страни, между които САЩ, Канада, и Австралия.

През по-голямата част на съществуването си услугата не е обвързвана със скандали.

Вижте още: Стартъпи, които могат да имат бъдеще през тази година

3. Throx (три чорапа са по-добре от два)

Бизнес моделът на Throx е също толкова очароветелен, колкото и техния ретро уебсайт. Вместо да продава чорапите на чифтове, марката ги предлага в комплекти по три броя. Така спокойно можете изгубите единия от тях без да чувствате вина. Това е великолепна идея и вероятно единствената форма на застраховка за чорапи, измисляна някога.

Сайтът предлага на посетителите 30 различни вида чорапи и някакси е убедил 35 магазина да предлагат продуктите му.

Четете още: Разгадаха тайната на изчезващите чорапи

4. YourNovel.com (любовни романи по поръчка)

Спомняте ли си книгите от типа “Избери собствено приключение”? На фона на, това, което YourNovel прави, те изглеждат като някакви евтини книжки. Базираната в Северна Каролина компания пише любовни романи по поръчка. Купувачите могат да избират кой от героите да бъдат преди да попълнят един вероятно много дълъг въпросник.

Това изглежда като много работа за малко пари, докато не вземете предвид популярността на любовните романи. Това е най-популярният жанр на книжния пазар като генерира 1.44 млрд. долара приходи на година. Криминалните романи се нареждат на второ място със 728.2 млн. долара.

5. 3Beds.com (оценки на надуваеми дюшеци)

3 Beds е сайт, който предлага обективни и изчерпвателни оценки на надуваеми душеци. Повечето онлайн оценки (като тези в Amazon) са прекалено субективни. Предприемайки един много емпиричен подход от 3 Beds превръщат “оценяването на надуваеми дюшеци в наука.” 

Тези пет бизнеса са доказателство, че нито една ниша не е прекалено малка или странна.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...