Пет умствени трика, които ще повишат увереността ви

3058
Пет умствени трика, които ще повишат увереността ви

© Pixabay.com

Знаем, че целият свят може да се промени за секунда, което може да бъде плашещо, особено ако промяната е нещо, над което нямаме контрол.

Положението става още по-лошо, ако докато става всичко това се съмнявате в себе си и не сте сигурни в собствените си способности да не изоставате.

Вместо обаче да блокирате в ситуации, които изискват действия, е важно да разполагате с инструментите да променяте нагласата си от блокада в мислене и предприемане на съгласувани действия, пише Паула Имо в Entrepreneur.com.

Ако чувствате несигурността на настоящата ситуация или просто се надявате да се справяте по-добре в живота, ето няколко съвета, които да ви помогнат да управлявате своята увереност и да продължавате напред:

Спрете да се съмнявате в себе си


Вместо да се съмнявате, започнете да вярвате в себе си. Вярата в самите вас не е нищо повече от концепция в разума ви. Тя се превръща в реалност, когато я подкрепяте с действия. Затова внимавайте какви действия предприемате редовно. Концепцията на съмненията или концепцията на вярата подкрепят тези действия? Какво бихте могли да направите различно?

Когато промените действията си, така че да са съгласувани с вярата в самите вас, вие променяте и вашите съмнения и реакции. Това ще ви помогне да трансформирате цялата си връзка със себе си и със света около вас, като го направите не толкова страшен и не толкова съпротивляващ се.

Най-добрата новина е, че дори и най-малките действия са от значение, затова бъдете готови да започнете с малки неща и да се изненадате от резултатите. 

Отдайте се на себе си

Отдадеността е от ключово значение във всичко. Ако не сте отдадени на нещо, ще се колебаете между вярата и съмненията и ще страдате завинаги. Отдадеността означава постоянство — постоянството да избирате да действате в унисон с концепцията за вярата във вас самите. Дори и ако не сте сигурни как точно да го направите.

Устоявайте на желанието да повтаряте същите стари неща, като активно избирате да вярвате вместо да се съмнявате. Фокусирайте се върху това каква е най-добрата следваща стъпка, само една стъпка и действайте.

Това автоматично ще ви разкрие следващата стъпка. А след това следващата. Трябва ви да знаете само каква е следващата стъпка, а не всички стъпки. Просто следващата. А това е начинът, по който „как“ се прояснява с времето.

Какво да правите, ако (винаги) си представяте възможно най-лошия сценарий?Мисленото пренасяне в следващия месец или в следващата година не е начин да решите проблем, който е тук и сега

Вижте потенциала

Потенциалът е около вас по всяко време. Потенциал, който може да притежавате, но да не сте забелязвали преди. Потенциал във вашата собствена среда, във вашите навици и поведение, във вашето мислене и действия и във вашите вярвания и ресурси. Какво има там, което още не сте виждали и което може да направи разликата?

Ако имате затруднения с това да видите потенциала за себе си, опитайте да го видите за други. Понякога е по-лесно да видите потенциала за други хора и по този начин да убедите себе в неговото съществуване и да го видите и за себе си.

Проявявайте любопитство

Имайте желание да се учите и да променяте начините, по които действате (ако е необходими) във всяка стъпка по вашия път. За да направите това, проявяването на любопитство помага.

Сигурно сте получавали чудесни съвети, като "просто имайте куража и го направете така или иначе" на някакъв етап от живота си. За мнозина обаче това води до повече въпроси, отколкото отговори, защото куражът е нещо, което се развива след това — чувствате се смели, след като сте направили нещо, от което сте се страхували или в което сте се съмнявали. Не преди това.

Как обаче да задвижите нещата? Като проявявате любопитство. Бъдете любопитни какво би се случило, ако направите нещо. Или какво би се случило, ако не го направите. Любопитството идва преди куража и то е нещото, което ви кара да се задвижите.

Подгответе се за успех

Получаваме това, за което сме се подготвили, а това, на което отделяме внимание, се разраства. Отново, уверете се, че действията ви са в съответствие с желания резултат. Проверявайте редовно себе си, за да забележите мотива зад своите действия, коригирайте курса, ако е необходимо.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg