Платформа на Shkolo една от трите, одобрени за онлайн обучение от МОН

1586
Платформа на Shkolo една от трите, одобрени за онлайн обучение от МОН

© Shkolo.bg

Разработената от Shkolo.bg нова платформа – Виртуална класна стая, е една от трите официално одобрени от МОН за обучение в електронна среда.

Това стана ясно днес на среща, посветена на дигиталната трансформация на училищата, в която взеха участие двама от основателите на Shkolo.bg - Симеон Предов и Росен Николов. 

Така българският продукт се нарежда до тези на световните технологични гиганти Microsoft и Google.


Виртуалната класна стая първоначално е създадена като модул към електронния дневник, който предлага компанията, а по време на обявеното извънредно положение през март прави "летящ старт" като самостоятелна усъвършенствана платформа. 

Тя е разработена изцяло по препоръки на директори и учители, така че отразява в максимална степен нуждите им и е пригодена към спецификата на българския учебен процес. 

Плагформата е напълно интегрирана с електронния дневник, като данните се прехвърлят директно и спестяват на учители и родители повторното им въвеждане.

Тя е на български език, предлага лесна навигация и всички необходими функционалности за онлайн обучение от разстояние. 

„Виртуалната класна стая е налична в пълната си функционалност и в мобилното приложение на Shkolo.bg. Освен това за училищата, които ползват електронен дневник, стартирането й може да стане буквално в рамките на един ден“, посочва Росен Николов.

Броят на училищата, които ползват Виртуалната класна стая, към момента надхвърля 150. Екипът обаче очаква той да расте, ако ситуацията у нас се промени и се наложи преминаване към дистанционно обучение.

Таксата, която училищата заплащат, за да използват платформата, варира според броя ученици. Ако образователното заведение разполага с 50 ученика, то би плащало такса от 100 лева на месец, която се покрива от бюджета му или от средства, отпуснати по европейски програми.

По-предпочитаният вариант от училищата обаче е закупуването на ваучер с минути, който се активира само при възникнала нужда от дистанционно обучение, уточнява Симеон Предов.

Shkolo.bg е създател на най-популярния електронен училищен дневник у нас, който се използва от 70% от учебните заведения в страната, или 1600 училища.

Компанията, която в момента разполага с 32 служители, засега не планира излизане на международните пазари, както и листване на родната борса.

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg