Причините, които погрешно ни тласкат към напускане

3221
Причините, които погрешно ни тласкат към напускане

© pixabay.com

Няма нищо лошо в това да се оглеждате за по-добри възможности. Всъщност една промяна на работното място може да ви предложи изкачване по професионалната стълбица. Но само, ако я направите в точния момент и с правилните мотиви.

Много са причините, поради които може да вземете решение за напускане. Експерти обаче биха отменили желанието си да се провикнат „Напускам“, ако причината е някоя от следните:

Мениджърът критикува вашата работа
Критиката често не бива да бъде взимана предвид, но когато е конструктивна е ценна. Особено когато идва от хора, които имат по-дълъг опит в индустрията, в която работите. Само защото мениджърът ви е прекалено строг, не означава, че има нещо против вас. Възможно е да иска да направи живота ви жалък, нов  повечето случаи иска да станете по-добри в работата си. Ако е така, по-скоро трябва да му благодарите.

Имате лични проблеми с колега
Колкото и коравосърдечно да звучи, ходите в офиса, за да работите. Приятелствата с колеги за цял живот е красива идея и приятен бонус. Ако поради някаква причин отношенията ви се развалят, това не е причина да напускате. Няма причина да жертвате кариерата си.

Не сте получили желаното повишение
Когато някой друг е на същия пост като вашия, да не ви повишат преди него или заедно с него може да бъде объркващо. Особено ако работите наистина упорито. Помислете защо той/тя е получил/а повишението. Може би нещо пропускате.

Претоварени сте с отговорности
Върнете се в реалността – всички са претоварени с отговорности. Списъкът ви със задачи няма да бъде празен никога. Винаги ще има с какво да се занимавате. Когато напускате от претовареност, вие всъщност показвате неумение за справяне с работни ангажименти.

Да сте претоварени и да работите прекалено много време са две различни неща. Ако случаят е вторият, наистина трябва да помислите за промяна.

Най-добре печелещите знаменитости за 2018 г. Общо100-те най-добре печелещи звезди са спечелили 6.3 млрд. долара преди данъци за последните 12 месеца, което е 22% повече спрямо година по-рано.

Все още не усещате, че сте преуспели
Когато хвърлите поглед на успехите на своите съученици, започвате да изпитвате завист. Как е възможно да сте работили толкова упорито до сега и да не се усещате преуспели? Трябва да знаете, че дори и работната ви позиция да не звучи престижно, това не означава, че не сте успели. А растете ли по кариерната стълбица? Ако там е налице липса на движение, помислете – доволни ли сте от настоящата си работа, харесват ли ви колегите, получавате ли достатъчно пари?


 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg