Разликата между продуктивния и непродуктивния сутрешен режим

3255
Разликата между продуктивния и непродуктивния сутрешен режим

© pixabay.com

Ефективният сутрешен режим се свежда до един доста прост въпрос. Проблемът е, че повечето хора не си го задават.

Тази ситуация може да се оприличи на проблема с поставянето на цел и последващото й осъществяване. Но това ли е точната ни цел? Задаваме ли си точните въпроси?

Повечето сутрешни режими се базират на няколко основни неща:

1. Навици. Неща, като миене на зъби, къпане, начин на обличане и т.н.

2. Храна. Какво закусвате сутрин, график, начин, по който третирате тялото си.

3. Знание. Ставате ли и веднага след това пускате музика? Гледате телевизия, докато закусвате? Кое е първото място, от което извличате информация, за да събудите мозъка си в ранните часове на деня?

Когато хората създават своя сутрешен режим, те автоматично запълват времето, с което разполагат, без да си задават въпроса защо правят тези избори.

Те си казват: Ок, ще се събудя, ще се изкъпя, ще се облека, ще изпия едно смути, ще изляза“. Това е списък, сам по себе си, и прилича на „сутрешен режим“.

Но наистина ли е така?

Истината е, че това не е режим. Истинското значение на сутрешния режим е в намерението.

Един режим е нещо, което правите, не защото трябва да бъде направено, а защото повтарянето му ви насочва към посока, която искате да следвате. Тя ви води до мястото, където искате да бъдете.

Тайната на хората, които винаги са пълни с енергияСъс сигурност познавате такива хора. Те винаги се появяват в офиса с блеснали очи и вихрушка от енергия, струяща от тялото им

Това означава, че сутрин трябва да си задавате следния въпрос:

Защо правя това, което правя?

Ако сте се събудили в 7 часа, защо сте се събудили именно тогава? Защото имате нужда от N часа сън, за да се чувствате добре и наспани? Това ранен час ли е или късен? Спите до късно, тъй като сте работили до късно? Или пък ставате рано, тъй като искате да имате бодро начало на деня?

Ако си приготвяте смути или закуска, защо го правите? Избирате ли съставки, тъй като са подходящи за блендера? Или пък избирате храни, които знаете, че дават повече енергия? Дали тази закуска допринася за постигането на по-голяма цел в живота ви?

Ако ставате и веднага пускате музика, защо го правите? Търсите ли начин да се разсеете? Не ви се ходи на работа? Помислете върху това. Какво ще се случи, ако приготвяте закуската си на тишина? Или ако слушате радио всяка сутрин, докато си приготвяте яйца?

Добре е да си зададете такива въпроси, в противен случай вие нямате сутрешен режим. Вие имате серия от действия, която изпълнявате, докато дойде време да изхвърчите през входната врата за работа.

Целта на сутрешния режим е да има смисъл.

Казвате си: искам да отслабна. Тогава сутрин ще повтаряте един и същи план, за да постигнете тази цел. Това е сутрешен режим с определено намерение.

Сега готови ли сте да отговорите на въпроса: Защо правите това, което правите?

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...