С какво да започнете изучаването на нов език?

830
С какво да започнете изучаването на нов език?

© pixabay.com

В наши дни е обичайно явление да видим някой да гледа филм или сериал на езика на оригинала. 

През последните години знаенето на чуждестранен език стана по-скоро задължително изискване, за да получите желаната работа, отколкото просто допълнително умение, което дава преимущество пред другите кандидати за длъжността.

Първият и най-ценен съвет за тези, които размишляват или вече са планирали да усвоят нов език, е да разберат собствената си цел. Т.е. да си дадат отговор – за какво са им необходими тези знания и къде може да ги приложат.

От тази първа стъпка зависят следващите етапи и решения, които предстои да бъдат взети, преди да започнете изобщо изучаването на език.


Ако езикът ви е необходим, за да пътешествате по света, то стига ви да го владеете на средно ниво – основни граматически структури, базови лексикални единици и битова тематика.

Главното в случая е да не се боите да говорите, дори и да правите грешки. При всички положения чужденците ще ви разберат. Те самите не са идеални в своята ежедневна реч.

Ако чуждият език ви е необходим за водене на преговори или установяване на делови контакти с партньори в чужбина, то струва си да го овладеете на по-високо ниво и да усъвършенствате някои други умения.

Следващата стъпка – анализ на ежедневното натоварване. Ако работата ви отнема 8 часа на денонощие, то се налага да проявите воля, за да посещавате ускорен курс.

Непрекъснатото надпреварване с времето, постоянната умора, недостатъчният сън и натоварването на мозъка само ще ви пречат да усвоявате нова информация.

Ако нямате време за изучаване на езика, препоръчваме да отложите стартирането на курса за по-благоприятно време.

7 начина да проговорите по-добър английскиБез да посещавате курс

Оптимален вариант в днешния поток на информация и ежедневна натовареност е един час обучение с преподавател три пъти седмично. Така мозъкът ще се нагоди към определено време, в което да се фокусира върху усвояването на нова информация.

Правим следваща стъпка – избираме формата на обучение и преподавателя.

Понастоящем съществуват разнообразни варианти къде и с кого да изучавате чуждестранен език. Може да заложите на групови занимания няколко пъти седмично или пък онлайн курсове в удобно за вас време и място.

Език може да се учи, независимо къде се намирате – в офиса, у дома, на летището и т.н. Необходимо е само да имате желание.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg