С какво да започнете изучаването на нов език?

668
С какво да започнете изучаването на нов език?

© pixabay.com

В наши дни е обичайно явление да видим някой да гледа филм или сериал на езика на оригинала. 

През последните години знаенето на чуждестранен език стана по-скоро задължително изискване, за да получите желаната работа, отколкото просто допълнително умение, което дава преимущество пред другите кандидати за длъжността.

Първият и най-ценен съвет за тези, които размишляват или вече са планирали да усвоят нов език, е да разберат собствената си цел. Т.е. да си дадат отговор – за какво са им необходими тези знания и къде може да ги приложат.

От тази първа стъпка зависят следващите етапи и решения, които предстои да бъдат взети, преди да започнете изобщо изучаването на език.

Ако езикът ви е необходим, за да пътешествате по света, то стига ви да го владеете на средно ниво – основни граматически структури, базови лексикални единици и битова тематика.

Главното в случая е да не се боите да говорите, дори и да правите грешки. При всички положения чужденците ще ви разберат. Те самите не са идеални в своята ежедневна реч.

Ако чуждият език ви е необходим за водене на преговори или установяване на делови контакти с партньори в чужбина, то струва си да го овладеете на по-високо ниво и да усъвършенствате някои други умения.

Следващата стъпка – анализ на ежедневното натоварване. Ако работата ви отнема 8 часа на денонощие, то се налага да проявите воля, за да посещавате ускорен курс.

Непрекъснатото надпреварване с времето, постоянната умора, недостатъчният сън и натоварването на мозъка само ще ви пречат да усвоявате нова информация.

Ако нямате време за изучаване на езика, препоръчваме да отложите стартирането на курса за по-благоприятно време.

7 начина да проговорите по-добър английскиБез да посещавате курс

Оптимален вариант в днешния поток на информация и ежедневна натовареност е един час обучение с преподавател три пъти седмично. Така мозъкът ще се нагоди към определено време, в което да се фокусира върху усвояването на нова информация.

Правим следваща стъпка – избираме формата на обучение и преподавателя.

Понастоящем съществуват разнообразни варианти къде и с кого да изучавате чуждестранен език. Може да заложите на групови занимания няколко пъти седмично или пък онлайн курсове в удобно за вас време и място.

Език може да се учи, независимо къде се намирате – в офиса, у дома, на летището и т.н. Необходимо е само да имате желание.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...