Съветите на милионер, натрупал богатството си за едва пет години

4558
Съветите на милионер, натрупал богатството си за едва пет години

© Instagram/millennialmoneycom

През 2010 г. Грант Себатиър, тогава на 24-годишна възраст, имал едва 2.26 долара в банковата си сметка.

Сумата не била достатъчна дори за обяд в някоя верига за бързо хранене.

Той знаел, че нещата трябва да се променят, поради което си поставил за цел да изкара 1 млн. долара и да се пенсионира колкото се може по-рано.

Грант сторил точно това – успял да увеличи доходите си до над 300 хил. долара на година, като спестявал 80% от това, което печели, инвестирайки на финансовите пазари, предава CNBC.

След само пет години, три месеца и шест дни Сабатиър постигнал целта си, притежавайки спестявания за 1.2 млн. долара. Годината била 2015.

Въпреки че темпът, с който спестявал пари, е в основата на неговото постижение, Грант смята, че най-добрият съвет за изградане на благосъстояние е свръзан с увеличаване на доходите. на първото място, където трябва да погледнете за това, е настоящото ви работно място.

„Започнете с работата си. Искате да изкарвате колкото се може повече на вашето основно работно място”, казва 34-годишният основател на портала Millennial Money и автор на книгата „Финансова свобода: Доказан път към всички пари, от които някога ще имате нужда”.

По думите му, в реалността повечето хора не печелят парите, които биха могли.

Първо, направете така, че да се възползвате напълно от всички придобивки, които ви предлага компанията, за която работите, като здравно обслужване и прочее.

Ако не сте сигурни от къде да започнете, срещнете се с представител на отдел „Човешки ресурси” на работното си място.

„Възползвам ли се напълно от придобивките си?”, пита Сабатиър. „Това може да ви предложи изключителна възвръщаемост на инвестициите”, добавя той.

Следващата стъпка е да се уверите, че получавате справедливо възнаграждение за работата, която вършите.

Много хора по света не могат да се похвалят с това. В САЩ едва 19% от заетите посочват, че се чувстват комфортно с парите, които изкарват, сочи проучване от 2018 г. на Indeed.

60% от анкетираните смятат, че имат нужда от повишение на доходите от поне 6 хил. долара годишно, за да се чувстват справедливо компенсирани.

„По-голямата част от американците вярват, че заслужават повишение на заплатите, но не отиват да попитат за него”, казва Сабатиър.

„Те са прекалено уплашени, че ако попитат, ще бъдат уволнени или пък имат някакъв друг страх от ръководството, поради което продължават да работят, без да изкарват парите, които биха могли”, казва той. 

По думите му, компаниите не желаят да се разделят с добре представящи се служители, тъй като това може да им излезе скъпо, което дава предимство на подобни работници. В реалността има много повече атестати за разговори за повишение, отколкото си мислят повечето заети.

Постигането на повишение на заплата е по-лесно на думи, отколкото на практика. Поради което, преди да седнете за преговори с вашите началници, Сабатиър препоръчва да направите собствено проучване, за да разберете действително колко трябва да получавате за работата, която вършите.

„Вашата пазарна стойност представлява това колко пари би платила друга компания за някой като вас, който да върши работа, базирана на качествата и опита, които притежавате”, казва той.

Петима милионери съветват как да инвестирате парите сиТайната на техните постижения се крие - ни повече, ни по-малко, в същината на решенията, вземани през годините

Сабатиър посочва три начина, които да ви помогнат да разберете колкто струва вашият труд.

Чрез онлайн сайтове за работа можете лесно да видите какви възнаграждения се предлагат в различните сектори. Отделно от това, в сайтовете за оценяване на работни места можете да придобиете представа какво се изисква в отделните компании и на каква стойност се оценява трудът на служителите.

Вторият съвет на Сабатиър е да придобиете контакти с хора, занимаващи се с човешки ресурси. Реално тези специалисти получават възнаграждение, за да ви помогнат да си намерите работа.

„Това са хората, които знаят колко реално струвате”, казва младият милионер. Експертите могат да ви дадат конкретни данни, които да ви помогнат да разберете къде точно се намирате в скалата на възнагражденията на база опита и качествата ви. Тези разговори дори могат да приключат с предложение за по-високоплатена работа, отколкото си мислите.

Третият съвет на Сабатиър е наблюдаване на докладите за отделните сектори на икономиката.

„Никога до сега в историята не е било по-лесно да се изкарват повече пари поради голямото количество налична информация”, смята той. „Можете да четете доклади, за да разберете колко печели някой с вашия опит и вашата позиция”, добавя той.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Jamalesko82
# 0
15:02 | 6 February 2019
Не му искам клишираните съвети с подтекст "купете си книгата ми, там е описано всичко". Искам този пич, да ми обясни в какво инвестира тези 2.26 долара, за да достигне годишна доходност от 300 000. Сигурен съм че и Уорън Бъфет ще е заинтересован от отговора.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...