Седем неща, които богатите хора никога не казват

7286
Седем неща, които богатите хора никога не казват

 „Спестяването и инвестирането са едно и също“

Тези две думи се използват, за да опишат какво правят хората с пари, които не харчат активно, но всъщност са съвсем различни действия. И макар и двете да имат своите предимства, богатите хора инвестират повече.

„Заможните разбират, че спестяванията им трябва да бъдат инвестирани, за да имат потенциал за растеж“, казва Уес Мос, сертифициран финансов анализатор. „Тези, които пестят, се страхуват да държат парите си в банката и никога не получават доходи от активите си.

От друга страна, инвеститорите влагат активите си в области, които с течение на времето дават годишна доходност."

"Мога ли да си го позволя?"


Вероятно си мислите: „Разбира се, че богатите не казват това. Те знаят, че могат да си позволят всичко, което пожелаят! ”И вие сте прави, но те задават и друг, по-важен въпрос: дали е заложено в бюджета им?

Управлението на парите е изключително важно за заможните, а начинът им на мислене се променя въз основа на богатството, което притежават.

"Всичко е по моя вина"

Можете да разберете много за човек от това как реагира на провалите си и да определите колко богат е някой. Хората, спечелили богатството си, описват недостатъците като временни проблеми, които са извън техния контрол и успехите, като събития, на които те пряко са повлияли.

Така лошото представяне на продажбите може да се дължи на недобрите клиенти, а не на неправилен начин на предлагане. Но ако има успех, той е следствие на доброто мениджърско управление.

"Прекалено съм зает"

Богатите знаят, че приоритизирането е от ключово значение за постигане на целите им по възможно най-ефективния начин. Ако има нещо, което ще ви помогне да развиете бизнеса си и да добавите ще към богатството си, ще отделите време за него, дори ако това означава да спрете или отложите нещо друго, което е по-малко важно.

 „Не съм добре с парите“

Ако смятате, че боравенето с пари е сложно, вероятно вие ги правите  такова. Според експерти точно както можем да научим всяко ново умение, можем да се научим да работим добре и с пари.

Това означава да не разчитаме на някой друг, който да организира нашите финанси за нас. Ако имате пряк контрол над собствените си сметки, сте в състояние да наблюдавате навиците си за харчене и да знаете как да направите най-добрия избор за подобряване на финансовото си състояние.

"Имам пари, така че защо да не ги похарча?"

Богатите хора знаят, че небрежните или ненужни разходи могат да се превърнат в тенденция към самоунищожение. Затова те винаги поставят под въпрос дали покупката наистина ще подобри живота им.

„Не мога да се справя с този проблем“

За да постигнете финансов успех, трябва да знаете как творчески да решавате проблеми и да имате самочувствието, че можете да реагирате във всяка ситуация. Богатите хора питат „Какво мога да направя, за да разреша този проблем?“, когато се изправят пред предизвикателство. Този ​​въпрос олицетворява вътрешната им сила.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg