Седем признака, че никога няма да сте милионери

22033
Седем признака, че никога няма да сте милионери

© Pixabay

Милионерът Стив Сиболд, автор на книгата „Как мислят богатите“, твърди, че почти всеки разполага с това, което е необходимо, за да бъде милионер.

Вие на път ли сте да станете богати? Или в поведението ви има неща, които ще ви попречат да го постигнете?

От CNBC са подбрали няколко предупредителни признака, за които да следите.

Разбира се, всеки се намира в различна ситуация, но ако редовно правите тези грешки, може би е време да направите някои промени, когато става въпрос за управлението на парите ви.


Наблягате прекалено много на спестяването

Разбира се, богатите хора ценят важноста на спестяването и инвестирането, но те също така знаят, че ключът към това да станеш наистина богат е да се концентрираш върху печеленето на пари.

"Хората масово са толкова концентрирани върху това да изрязват купони и да живеят пестеливо, че изпускат сериозни възможности," пише Сиболд в своята книга. "Дори и в разгара на криза, богатите отхвърлят дребнавото мислене на масите. Те са майстори на това да концентрират умствената си енергия там, където й е мястото - върху големите пари."

Разбира се, няма нужда умните стратегии за спестяване на средства да бъдат отхвърляни напълно. Ако обаче искате да достигнете седемцифрено състояние, "спрете да се притеснявате, че ще ви свършат парите и се концентрирайте върху това как да печелите повече," казва Сиболд.

Не сте поставили цели за парите си

"Причина номер едно повечето хора да не получават това, което искат, е, че не знаят какво искат," пише милионерът в книгата си "Тайните на милионаерски разум."

Ако искате да трупате богатство, трябва да имате ясна цел, конкретен план и твърди крайни срокове. И когато си поставяте цели, не се притеснявайте да мислите мащабно.

Богатите си поставят изключително високи цели и са готови да се изправят срещу всяко предизвикателство, казва Сиболд: "Никой никога няма да забогатее и да изживее мечтите си, без големи очаквания."

Използвате фрази, като "Аз искам" и "Иска ми се да"

Мислите и навиците могат да са разликата между това да живеете като богатите или като обикновените хора. Същото важи и за вашия подбор на думи. Според автора Джен Синсеро, "ако сте разорени или не се намирате във финансовото състояние, в което искате да бъдете, можете да сте сигурни, че речникът ви има нужда от обновяване."

Определени често използвани фрази са особено ограничаващи, казва Синсеро. Такива са "Аз искам" и "Аз имам нужда от," които са по-различен начин да се каже "Липсва ми." "Иска ми се да," пък според нея, е друг начин да се каже "Не контролирам нещата."

Вместо това започнете да казвате неща като "Аз имам," "Аз създавам" и "Аз избирам."

Какво мислят милиардерите за парите?Схващанията ви по отношение на парите могат да изиграят огромна роля за това дали в крайна сметка ще забогатеете

Не сте започнали да инвестирате

Инвестирането е един от най-лесните и най-ефективни начини за натрупване на богатство и колкото по-рано започнете, толкова по-лесно ще бъде да достигнете седемцифрена сума.

"Милионерите инвестират средно 20% от доходите на своите домакинства годишно. Тяхното богатство не се измерва с количеството, което печелят всяка година, а с това как спестяват и инвестират във времето," пише финансовият експерт Рамит Сетхи.

Имате само един източник на доходи

Можете да забогатеете и само с един източник на доходи, но шансовете ви не са големи. След като в продължение на 5 години проучва навиците на милионерите, авторът Томас Корли открива, че богатите "не разчитат на един-единствен източник на доходи".

"Три е магичската цифра в неговото проучване," казва той. "Общо 65% от милионерите имали най-малко по три източници на доходи, които създават още преди да спечелят първия си милион."

Тези допълнителни доходи могат да бъдат от наеми, някакво странично занимание или почасова работа.

Рядко напускате зоната си на комфорт

Обикновеният човек иска да му е комфортно. Несигурността, от друга страна, стимулира богатите.

"Физическият, психологическият и емоционалният комфорт са основната цел на нагласата на хората от средната класа," пише Сиболд. "Тези, които мислят на световно ниво обаче, научават отрано, че да станеш милионер не е лесно и че необходимостта от комфорт може да бъде пагубна. Те се научават да се чустват комфортно, докато действат в състояние на несигурност."

9 умения, които ще подобрят всички аспекти от живота ви"Всеки, който спира да учи нови неща, е стар, независимо дали е на 20 или на 80 г. Всеки, който продължава да учи, остава силен", е казал Хенри Форд

Мислите, че да си богат е резервирано за малцина късметлии

Ако смятате, че да забогатеете е извън вашия обсег, вероятно няма да спечелите милиони. Хората, които имат обикновени доходи, си остават в това положение, защото очакват това да е така, казва Сиболд: "Масите смятат, че не са достойни за голямото богатство. Кой съм аз, се питат те, че да стана милионер?"

"Истината е, че в една капиталистическа държава вие имате всяко право да сте богати, ако сте готови да създавате огромна стойност за останалите,"продължава той.

Започнете да си задавате въпроса "Защо не аз?" В крайна сметка, това правят милионерите и милиардерите.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg