Супер организираните хора нямат тези пет навика

7816
Супер организираните хора нямат тези пет навика

© pixabay.com

Част от тайната на успеха на един световен бизнес консултант е организираността. Различни страни, различни часови зони и работа с клиенти от различни култури – всичко това допринася за повишаване на вероятността от объркване и пропускане на важни срещи, разказва Мелиса Ламсън.

Тя признава, че веднъж, в началото на кариерата си, е допуснала грешка точно заради тези обстоятелства.

С натрупването на опит и с помощ от други, тя става професионалист, когато иде реч за балансиране между различни часови зони и хора от различни култури, живеещи в страни със съвършено различни климатични условия.

Чувството да си организиран е страхотно. Знаеш, че независимо къде се намираш по света, всичко ще мине по вода.

Ето какво споделя Мелиса с хората, които искат да бъдат организирани. Това са петте неща, които организираните хора никога не правят:

1. Не носете пижама (или дрехи за тренировка) цял ден

Има тенденция сред организираните хора. Те стават всяка сутрин по един и същи начин, независимо дали отиват на работа или остават у дома. Те се събуждат, закусват, къпят се и се обличат.

Този простичък акт на приготвяне за деня, независимо къде се намираш, може да промени вашата перспектива и да ви помогне да бъдете по-продуктивни. Това е елементарно познание, че сте готови за всичко – извън или вътре в дома.

2. Те не разчитат на спомените си

Със сигурност живеем във време, когато химикалката и хартията са леко антикварни, но писането е страхотен начин да запаметяваме информация.

За важни дати и данни, чувствайте се свободни да използвате смартфона си, но за списък със задачи – никога не подценявайте листа и химикалката.

3. Те не отлагат

Отлагането само допълнително внася стрес и дезорганизация в ежедневието ви. Колкото повече чакате, за да свършите нещо, толкова по-трудно става да се върнете към него.

Правете нещата възможно най-скоро и така няма да ви преследва мисълта, че нещо не сте довършили. Опитайте! Освобождаващо е!

4. Те не са перфекционисти

Организираните хора изглеждат в очите на другите като перфекционисти, но истината е, че не са. Това е илюзия, тъй като разполагат с времето и пространството, за да правят добре това, което е от значение.

Ако имате усещането, че трябва да правите всичко перфектно, няма да свършите кой знае колко. Затова се опитайте да направите всичко по силите си, отмятайки възможно най-много задачи.

Бъдете „ок“ с „достатъчно добре“. По този начин ще се справите с отлагането и ще разполагате с повече време.

18 приложения, които ще ви помогнат с новогодишните обещания Готови ли сте да започнете новата година? Ако сте като повечето хора, вероятно си обещавате да започнете на чисто, да водите по-здравословен живот, да спестите пари или да научите нещо ново в следващите 12 месеца

5. Те не се пренатоварват

Едно от условията, за да бъдете наистина организирани, е свободата да бъдете далеч от стреса и пренатовареността. За целта не трябва да имате много задачи в списъка си.

Истински организираните хора знаят как да делегират. Ако забележите, че графикът ви е препълнен, приоритизирайте и обмислете делегиране на по-маловажните задачи. Напълно приемливо е да отложите някои планове, за да имате време да помислите. Или просто, за да подишате спокойно.

Започнете с тези пет стъпки и съвсем скоро ще се почувствате доста по-организирани.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg