Тези пет милиардери имат една обща отличителна черта

11678
Тези пет милиардери имат една обща отличителна черта

© Wikipedia

Дипломата от колеж е гаранция за по-висока заплата и намаляване на риска от безработица, сочат данните на Министерството на труда в САЩ. Но всяко правило си има изключения.

Стив Джобс, Бил Гейтс, Марк Закърбърг, Ричард Брансън и Джон Пол ДеДжория са милиардери и предприемачи, които са се издигнали сами, без изобщо да стъпят в колеж или напускайки институцията, без да завършат образованието си. 

Легендарният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс е част от Reed College в Портланд за един семестър. Джобс напуска образователната институция, тъй като няма пари, казва самият той по време на реч, изнесена от него в колежа през 1991 г. По думите му, малко по-късно той се записва в колежа за допълнителна година и половина. 


Закърбърг и Гейтс напускат Харвард, веднага след като техните компании Facebook и Microsoft започват да набират сила, пише CNBC.

Брансън и ДеДжория пропускат колежа изцяло. Брансън дори напуска гимназията, за да стартира първия си бизнес въобще – Student magazine. По-късно той създава Virgin Brands - корпорация, която притежава около 60 компании с повече от 60 млн. клиенти по света.  

ДеДжория постъпва директно във Военоморските сили на САЩ, веднага след като завършва гимназия. След като се уволнява от армията, младият мъж среща големи трудности в търсенето на работа. В даден момент той дори събира бутилки от улиците, за да припечели малко пари. Малко по-късно той основава компанията за козметични продукти Paul Mitchell Systems и производителя на текила Patron Spirits Co.

Най-богатите финансисти в светаНаскоро сп. Forbes публикува годишната си класация на най-богатите хора в света.

Историите на тези забележителни мъже са доказателство, че няма еднозначен път към успеха. Дори когато не успявате в академичните задачи, има редица други посоки, в които може да поемете и в крайна сметка да постигнете целите си.

Както казва Брансън в писмо до 10-годишното си алтер его, липсата на успех в класната стая е отворила други врати за него на по-късен етап в живота.

„Твоето въображение е един от най-великите дарове – това ще стане все по-очевидно, когато постъпиш в средното училище”, пише ексцентричният милиардер в писмо до себе си.

„Ще се изправиш пред много предизвикателства и често ще се чувстваш така, сякаш не се вписваш и не можеш да се справиш. Не позволявай това да е причина да не продължаваш напред. Използвай въображението си, за да намираш изобретателни решения. Твоята способност да мислиш различно ще се превърне в едно най-големите ти предимства в живота – заемайки мястото си там, където повечето отлични ученици никога няма да бъдат”, пише Брансън. 

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg