Тони Робинс: Богатите хора имат една обща черта

3037
Тони Робинс: Богатите хора имат една обща черта

© Pixabay.com

Бизнес стратегът и автор Тони Робинс знае важността на това да се обградиш с лидери. Ето защо той отделя нужното внимание на едни от най-успелите хора в света, включително милиардера инвеститор Уорън Бъфет, Рей Далио, Карл Айкън и Ричард Брансън.

Има много какво да научиш от тези бизнес лидери, но според Робинс, най-важното е, че нито един от тях не позволява на емоциите да го контролират, казва той пред CNBC.

“Повечето хора живеят с толкова страх и безпокойство в живота си, а тези хора просто споделят: „Това е част от живота, а в него винаги ще има моменти на възход и падение“.


С други думи, те остават спокойни и концентрирани, независимо от случващото се. Това важи в пълна степен и за пазарите, когато те отчитат сериозни понижения, както е в последните месеци, допълва още той.

По време на подобни периоди от време на стрес и несигурност, Робинс е научил от най-добрите инвеститори в света, че е изключително важно да държим главата си високо вдигната.

Милиардерите по света имат и друга обща черта: те минимизират риска.

Пет неща, които да правите ежемесечно, за да имате повече париИзрежете всички излишни разходи


„Повечето хора смятат, че милиардерите са поели голям риск, след което с помощта на късмета са забогатели. Но те не правят така, или поне не повечето от тях. Тяхната най-голяма тайна е, че те знаят как да управляват риска.

Робинс дава пример с милиардера Ричард Брансън, чиято инвестиционна стратегия започва с търсенето на начини да се защити от загубата на пари.

Когато Брансън стартира своята компания Virgin Atlantic през 1984 г., той знае, че негов основен конкурент ще е British Airways. Той сключва договор за наем на самолети Boeing, а това е невероятен разход, разказва Робинс.

Брансън договаря обаче с Boeing такава сделка, че в случай на провал на начинието си, той може да върне самолетите, без да дължи нищо.

Осигуряването на подобна сделка е начин, по който хората стават милиардери, допълва Робинс. Не си струва да поемате огромен риск и да се надявате, че ще спечелите.

Просто намерете ниша, в която с минимален риск можете да извлечете максимален бъдещ доход и го направете след това отново и отново, съветва той. 

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg