Това са единствените пет начина, по които можете да забогатеете

21800
Това са единствените пет начина, по които можете да забогатеете

Има много определения за това какво означава човек да е богат.

Да си богат е по-скоро състояние на ума, отколкото парично изражение. Всъщност богатите могат да бъдат бедни, а бедните богати. Например богато може да е петчленно семейство, което с любов поделя малкото си хляб в страна от третия свят. В същото време друго петчленно семейство може да живее в къща с 12 спални и въпреки това неговите членове да се карат помежду си, докато се угощават първокласно!

Да си богат наистина означава да имаш всичко. Би било идеално човек да притежава комбинация от споменатите по-горе ситуации – щастливо семейство, което се наслаждава на възхитителна храна в голяма къща и това е възможно. За да можете да постигнете обаче този тип богатство, заедно с финансова свобода, личен покой и щастие, трябва да му се посветите.


Трябва също така да можете да се наслаждавате на богатството си. Някои хора работят по 100 часа на седмица, но през това време напълно пренебрегват семействата си. Други пък се концентрират върху семейството си толкова много, че дори не могат да се захванат сериозно с работата заради останалите си задължения. Постигането на баланс ще ви позволи да притежавате истинско богатство и да му се наслаждавате.

Вижте още: Лоши финансови навици, от които да се отървете през 2016 г

Ако искате да постигнете това, ето кои са единствените пет начина, по които можете да забогатеете, според Даниел Али милионер и бизнес експерт:

1. Приемете манталитета на производител

Трябва да направите сериозна промяна от това да сте потребител към това да сте производител. Ето няколко примера: потребителите ядат пица, производителят прави пица; потребителите гледат филми, производителят правят филмите; потребителите търсят работа, производителите създават работни места. Всеки милионер е производител. Само производителите забогатяват.

Крайната цел на производителя е не да яде, а да храни хората. Очевидно, производителите трябва също да консумират в даден момент, но това не е основната им цел. Вместо да търсят следващото си хранене, те се интересуват повече от това да осигурят следващото хранене за някой друг, като знаят, че те също ще имат шанса да се нахранят по време на целия този процес.

Независимо дали производителите осигуряват сърдечни операции, пишат бестселъри, или строят небостъргачи, те са се научили как да създават продукти и услуги, за да помагат на хората около тях. Ако разгледате историите на милионерите по-внимателно, ще откриете, че почти всичките те предлагат ценен продукт или услуга на милиони хора. Когато придобиете манталитета на производител, вие също ще забогатеете.

2. Бъдете наясно с това колко струва всеки ваш ден

Колко струвате на ден? Изчислявали ли сте това? 100? 500? 1 000? В годината има приблизително 250 работни дни. Знаете ли какво е нужно, за да може един човек да е милионер? Ако изкарвате по 4 000 на ден, ще достигате милиона всяка година.

Ако изкарвате по 100 на ден, би трябвало да се опитате да ги удвоите. Просто си представете, че ако вършехте два пъти повече неща, щяхте да печелите два пъти повече! Когато започвах бизнеса си, аз изкарвах по около 200 долара на ден, споделя Али в Entrpreneur.com. Тъй като не исках да оставам на това ниво, потърсих по-добри начини да се усъвършенствам, за да съм полезен на клиентите си, което значително увеличи доходите ми, допълва той.

Какво правите вие, за да увеличите дневната си стойност? Ако търсите нова работа, изпращайте два пъти повече CV-та. Ако правите по 10 обаждания за продажби на ден, удвоете ги до 20. Ако се грижите за едно дете, намерете начин да умножите резултатите си като отворите забавачница за 50 деца. Разбира се, най-добре би било да запазите или да повишите качеството на работата си, докато преследвате тези начинания.

"Успехът е да получаваш това, което искаш. Щастието е да искаш това, което получаваш", казва Дейл Карнеги.

3. Жертвайте всичко

Повечето хора се страхуват да правят големи жертви, защото мислят, че ще изгубят нещо. Самотната майка няма да купи книга за 20 долара например, която може да й помогне да изкара 20 000. Тя е същата майка, която се страхува от цената, но въпреки това ще купи видео игра на сина си, за да го направи щастлив.

Преди да станете богати, трябва да станете бедни. Освен тези, които печелят от лотария и тези, които получават голямо наследство, останалите трябва да са готови да платят цената и да жертват всичко. Трябва да можете да се справите с най-лошото, ако искате да очаквате най-доброто. Ще има много, в които ще трябва да отложите възнаграждението, за да се концентрирате върху по-голяма цел, която накрая винаги си струва.

За да подхождате към риска по-благоразумно си задавайте два въпроса: "Какво е най-лошото нещо, което може да се случи, ако поема този риск?" След това се запитайте "Какво е най-доброто нещо, което може да се случи?" Обикновено, ще откриете, че единствената причина, поради която няма да поемете голям риск, защото можете да изгубите пари. Трябва обаче да можете да жертвате всичко, за да станете много богат, дори и ако става въпрос за последните ви пари.

4. Занимавайте се само с неща за богати

Нещото, което най-много убива богатството е, когато един обещаващ човек прекарва времето си на места, където цари бедност. Много пъти хората прекарват времето си на бедни места, където се обграждат с бедни хора. Махнете се от тези места, ако искате да избягвате бедните хора. Ако живеете с бедни хора на бедни места, така никога няма да забогатеете.

Когато бях тийнейджър имах навика да играя баскетбол на негативни места с хора, които ми действаха негативно, спомня си Али. Постоянно бях свидетел на пушене, на ругатни и други непочтителни прояви. Макар и да не участвах в това, аз си оставах продукт на моята среда, което сериозно се отразяваше на това, което правех в живота си като цяло.

Много хора толерират подобни негативни условия. Те не осъзнават до каква степен тънкото влияние на клюките, насилието и драматичните ситуации им се отразява. Открийте как можете да участвате в занимания за богати. Али споделя, че вместо да продължава да играе баскетбол е започнал да посещава луксозни жилища и автокъщи и това е променило живота му.

Вижте още: Най-простата тайна на това да забогатеете

5. Използвайте дарбите си

Всеки е талантлив по природа. Някои хора имат много дарби, докато други имат само по една. Въпреки това, трябва да откриете вашите дарби и да ги използвате. Много пъти хората подценяват дарбите си и дори позволяват и на другите да го правят. Трябва обаче да развивате дарбите си и да се обграждате с хора, които ги подкрепят.

Вашият талант, умения, дарби или способности може не винаги да са очевидни. Тъй като училищата, работните места и религиозните институции рядко насърчават хората да използват своите дарби, много хора в крайна сметка се отказват от тях заради финансовия и обществения натиск вследствие на общоприетите принципи. Този натиск кара човешката душа да се задоволи с това да "се вписва" вместо да "изпъква." В края на живота ви обаче отговорността за това как сте използвали дарбите си, си остава ваша.

В днешно време пари се печатат постоянно и за вас. Направете така, че да вземете своя дял днес. Парите са инструмент, който ви позволява да станете нещо повече от това, което сте. Престанете да „оцелявате“ и започнете да „процъфтявате“. Има много добродетели в това човек да е богат. Бъдете подготвени да получавате по-добри жилища, коли, дрехи, храна и приятели. Ще получите много по-голямо влияние, когато се посветите на богатството си!
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg