Три навика от ежедневието, които отнемат от енергията ви

2078
Три навика от ежедневието, които отнемат от енергията ви

В днешно време живеем в златната ера на информацията, в която всичко, което човек иска да научи, е на 5 секунди търсене в Google.

Принципите за натрупване на богатство и поддържане на оптимално здраве са простички, но трудността се крие в ежедневното им прилагане.

Въпреки никога несвършващото море от ценна и лесно достъпна информация, наднорменото тегло и хроничните болести бележат ръст, както и множеството предприемачи, чиито компании представляват потъващи кораби без отговори за спасяването им, пише Entrepreneur.

Макар че е по-популярно да се гледа по-мащабно на аспектите, свързани със здравето и бизнеса, често микро аспектите, които се пренебрегват, са тези, които създават всички проблеми.

Ако не разполагате със здравето и с богатството, което бихте искали, концентрирайте се върху микро аспектите на вашия живот. Това започва с елиминирането на тези три навика, които изпиват енергията.


1. Вземането на прекалено много малки решения

Нещо, което предприемачите често пренебрегвват, когато става въпрос за здравето и богатството си, е тяхната умствена енергия. Подобно на автомобил, който може да се движи, само докато има гориво, вашата способност да вземате висококачествени решения може да продължи до определен етап, преди да качеството да започне да спада.

Всичко, което правите, си има цена. Някои неща са по-скъпи от други, но така или иначе - плащате. Има си причина за това Стив Джоб и други успели хора да носят едни и същи дрехи, както и да следват други подобни навици. Целта е да се съхранява психическа енергия за по-тежките решения през деня.

Хабенето на енергия за маловажни неща ви лишава от психическо гориво, когато дойде време за сериозни решения. Както отбелязва Деф Безос, неговата "основна работа всеки ден като високопоставен ръководител е да взема малък брой висококачествени решения."

За да съхранявате психическото гориво, автоматизирайте деня си възможно най-много. Насрочвайте важните срещи преди обяд, целете се в три важни решения на ден и отмятайте тежките решения до четири часа следобед.

По отношение на здравето, планирайте храненията си, за да избягвате храненето под стрес и хабенето на енергия в мислене какво да обядвате.

2. Не уреждате ежедневните си конфликти

Разрастването на бизнес, управлението на екип от хора с различни характери, печеленето на важни договори, докато междувременно се поддържат важните връзки в живота са само някои от нещата от ежедневието на предприемачите.

Предвид всичките тези неща, сънят често страда. Поглеждате часовника и осъзнавате колко късно е. Вече имате още нещо, което да ви стресира. Имате ли проблеми със съня, защото сте напрегнати и стресирани? Или пък сте напрегнати и стресирани, защото не можете да спите?

Независимо кое от двете неща е, този проблем се появява просто защото “не уреждате конфликта”. Това е кодов израз за стрес във връзка с нещо, на което не сте обърнали внимание през деня.

Според Асоциацията на психолозите в САЩ стресът постоянно нараства, което засяга предприемачите умствени, физически и емоционално. Стресът причинява редица здравословни проблеми, но също така разрушава и професионалния ви свят заради по-голямата вероятност от бърнаут, замъглено мислене и раздразнителност.

Първата стъпка в борбата с това е да започнете да мислите повече за себе си. Сложете кислородната маска първо на себе си, така че да можете да действате с пълен капацитет. Опитайте упражнението за дишане и отпускане 4-7-8.

Като начало:

  • Издишайте изцяло през устата, докато седите в удобна поза.
  • Затворете уста и вдишайте изцяло през носа, докато броите до четири.
  • Задръжте дъха си, докато броите до седем.
  • Издишайте през устата, докато броите до осем.
  • Повторете целия този цикъл четири пъти.

3. Липса на структура на деня ви

Средата по подразбиране в света не спомага за постигане на оптимално здравословно състояние или продуктивност.

Обстановката по отношение на храната е изпълнена с вкусни и удобни, но лишени от хранителни свойства опции, които предлагат краткосрочно удоволствие и дългосрочна агония. Средата в бизнеса ограничава продуктивността ви чрез социалните медии и редица други неща за отвличане на вниманието, които увеличава краткотрайни нивата на допамин, но не предлагат значителни дългосрочни ползи.

За да избягвате тези енергийни капани, разпределяйте деня си с безмилостна точност. Ако вие не установите контрол над времето си, нещо друго ще го направи и е гаранция, че целите ви няма да са приоритет.

Разпределението на деня ви за успех започва с оптимизирането на сутрините и вечерите. Вашите сутрини и вечери са идеална възможност да подготвите разума и тялото си за израстване, докато пригаждате циркадния си ритъм за генериране на максимална енергия.

Отделяйте по 90 минути сутрин и вечер и ги използвайте за любимите си хора, за размишления за деня, подготовка за идния ден, за здравето си и за важни дейности, така че да започвате деня ударно.

Автоматизирането на вашето здраве и натрупването на богатството, което бихте желали, има нива на прогресия. Преди да бъдете погълнати в мащабните детайли, не забравяйте за малките ежедневни неща, които тихомълком контролират енергията ви.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg