За първия милион и защо той е най-труден

7407
За първия милион и защо той е най-труден

Броят на милионерите и милиардерите в света продължава да се увеличава, а мечтата за състояние от поне 1 млн. лева, долара или евро е сред мислите на почти всеки жител на страната, пък и на планетата.

Защо всички, или почти всички (без онези, за които „парите не са от значение“), хора желаят подобно състояние?

По всяка вероятност защото това би гарантирало финансова независимост за дълъг период от време, а също така ще ви отвори вратите към нови светове, като например по-добра храна, по-добър начин на живот, повече почивки, добро образование за децата ни и т.н.

Фактите обаче говорят друго – почти всички мислим за милиони, но много малко от нас стигат до тях. Ниските доходи в страната може би са основната причина за малкото богаташи у нас.

Ще избегнем въпроса за шуробаджанащината, за да се насочим към конкретни цели, които биха ни помогнали в постигането на тази цел.

Харчете по-малко, отколкото изкарвате

Как да станете милионери, след като харчите все повече и повече, вместо да спестявате, като едновременно с това и задлъжнявате? Не са малко хората днес с по няколко кредита, кредитни карти или продукти, закупени на изплащане. Изводът е един: простирайте се върху това, с което разполагате.

Собствен бизнес

Спестените пари от закуски едва ли ще ви направят милионери. Ето защо трябва да помислите за друг начин да увеличите постъпленията си. Една от възможностите е да създадете и развиете собствен бизнес, който в бъдеще да генерира стабилни приходи и печалби и евентуално да го продадете.

Имайте обаче предвид, че притежанието на състояние от 1 млн. лв. е коренно различно от това да управляваш бизнес с приход от 1 млн. лв./годишно. Или иначе казано, притежанието на дял от този бизнес не ви прави сами по себе си богаташи.

Пестете

Не са малко случайте на милионери, милиардери, предприемачи или спортисти, които фалират в даден момент от живота си. Същевременно, често четем и за супер спестовници, притежаващи цели състояния. Те също са били на наше място, или иначе казано - без богатство.

Именно спестовниците са хората с най-голям шанс за достигане на заветната цел. Защото как да стигнеш до следващото ниво, ако не разполагаш с известна сума пари за това?

Именно затова ценете парите, защото дори и 2 или 5 лева, спестени дневно, ще ви донесат повече изгода в бъдеще.

Следващото ниво: Инвестиции, инвестиции, инвестиции

В зависимост от доходите ви, специалистите препоръчват между 10 и 15% да заделяме настрани. Първоначално за фонд за спешни случаи, а след това за различен вид инвестиции, с цел те да продължат да нарастват, но в по-бърз темп от депозитите, например.

Знаем, че днес лихвите по спестяванията ни са на рекордно ниски нива, така че помислите за друг вид вложение – имот, инвестиции във фондове, директна покупка на акции или дял от проспериращ бизнес.

Упоритост и търпение за достигане до крайната цел

Мислите ли, че днешните богаташи не са преминали през трудности? Упоритостта им и тяхното търпение обаче са ги отвели до успеха.

Ще можете ли да не докосвате парите си, в случай че те достигнат 10, 50 или 100 хил. лв., за да постигнете голямата си цел? Ако отговорът е „ДА“, то голяма е вероятността вие да сте сред бъдещите милионери на България.

Защо първият милион е най-труден

Дори и да разполагате със 100 000 лв., за да достигнете до 1 млн. лв., това са 900%, които ви липсват. Ако обаче имате 1 млн. лв., то за да достигнете до втория си милион, ще са ви нужни само 100%. За третия ще са нужни нови 50% доходност, за следващият – 33% и т.н.

Дали обаче ще достигнете до първия си милион?

Въпросът е колко силно го желаете! И не забравяйте – няма да е лесно и пътят е доста дълъг. Едва ли ще станете милионер от лотариен билет или за една нощ (или най-малкото – шансовете за това са почти нищожни).

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg