Задайте на хората си тези 5 въпроса. И те ще ви се отблагодарят

1791
Задайте на хората си тези 5 въпроса. И те ще ви се отблагодарят

© unsplash

Компаниите изразходват много ресурси за комуникацията на корпоративните ценности, мисия и визия. Дори и най-вдъхновяващите от тях обаче може да останат на заден план за служителите по време на всекидневната работна суматоха, пише Harvard Business Review.
 
За да се чувстват ангажирани и удовлетворени, хората имат нужда от вътрешно чувство за цел. Както установява проучване на Deloitte, служителите са лоялни към компании, които подкрепят собствените им кариерни и житейски амбиции – това, което е значимо за тях. 
 
Независимо от кариерното ниво, на което сме, и индустрията, за която работим, всички трябва да намерим лично чувство за смисъл в това, което правим, коментира HBR.
 
С един нормален и открит разговор лидерите могат да насърчат вътрешното чувство за цел – това, което има значение в момента в живота и кариерата на всеки човек.

Успял човек ли сте? Учени от Харвард ви предизвикват как да проверитеВ случай че на някои от въпросите сте отговорили с “не”, трябва да помислите какво може да направите, за да промените това


HBR споделя въпросите, които може да зададете на хората си, за да им помогнете да намерят смисъл дори в най-обикновените задачи и за да създадете следващите добри лидери в организацията си.

1. Какво правите най-добре? Кои работни дейности изискват по-малко усилия от ваша страна? Какво е следващото нещо, което искате да предприемете, защото вярвате, че сте най-добрият човек за това? За какво бяхте най-добре оценени през цялата си кариера? 
 
Идеята тук е да се помогне на хората да идентифицират своите силни страни и от там да разкрият своите възможности.
 
2. Какво ви харесва? Какво очаквате с нетърпение да правите в една типична работна седмица? Какво в работния календар ви зарежда с енергия? Ако можехте да планирате работата си без ограничения, как бихте прекарали времето си? 
 
Тези въпроси помагат на хората да намерят или преоткрият това, което обичат в своята работата.

Добрите служители невинаги са влюбени в работата си Ако вашите служители са на линия всеки ден, правейки точно това, което искате от тях, значи те работят

3. Къде се чувствате най-полезни? Кои резултати от работата ви ви карат да се гордеете най-много? Кои от вашите задачи са най-важни за екипа или организацията? Кои са най-важните приоритети в живота ви и как те се вписват работата ви? 

Тази линия въпроси подчертават стойността на работата на служителя.
 
4. Какво ви дава импулс да вървите напред? Кои от нещата, които учите, ще ви бъдат от полза в бъдеще? Какво си представяте за себе си по-нататък? Как работата ви днес ви доближава до това, за което мечтаете? 
 
Целта тук е да се покаже на служителите как днешната работа им помага да напредват към бъдещи цели.
 
5. Какво е отношението ви към другите? Кои работни партньорства са най-добри за вас? Как вашата работа подобрява вашите семейни и социални връзки? 
 
Тези въпроси насърчават хората да мислят и насърчават взаимоотношения, които правят работата им по-смислена.
Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg