Защо да инвестираме на финансовите пазари?

1840
Защо да инвестираме на финансовите пазари?

© Pixabay.com

Да знае как да използвате парите си днес, така че да печели повече в бъдеще - това може да бъде трудна задача за начинаещ, но е чудесен начин да се осигури стабилно финансово бъдеще.

Просто оставянето на капитала неработещ в банковата Ви сметка няма да Ви помогне да спестите много в дългосрочен план. Трябва да обмислите инвестирането в доходоносни пазари, така че да можете да увеличите печалбата, като ограничите степента на риск.

Темата за инвестирането при начинаещите обикновено започва с въпроса защо да инвестираме? А най-простият отговор е, за да увеличите своето финансово състояние.


Една от основните причини за търсене на инвестиции е, за да се избегне негативният ефект от инфлацията.

За пагубното въздействие на инфлацията върху спестяванията на домакинствата можем да се обърнем към водещата световна икономика – американската. За период от по-малко от 50 години инфлацията в САЩ е била такава, че 1000 долара днес купуват толкова продукти и услуги, колкото са купували 100 долара през 1950 г.

Можем да дадем подобен пример и с моментната ситуация в България. Последните данни на НСИ за август 2018 г. показаха инфлация от 3.5% и то при лихви по депозитите под 1%. Елементарните сметки показват, че ако оставите парите си на банков депозит, в края на годината ще сте загубили поне 2% от тях и то без да добавяме таксите на банката.

След като е ясно, че банковите депозити биват изяждани от инфлацията и таксите за поддръжка на сметките не могат да защитят нашите спестявания, тогава накъде трябва да се насочим?

Напълно логичният отговор на този на пръв поглед сложен въпрос е инвестиции на финансовите пазари. Други опции са инвестиции в недвижими имоти и инвестиции в злато, като и за двете също могат да бъдат използвани съответните финансови инструменти.

Освен че могат да предпазят капитала Ви от инфлация, инвестициите на финансовите пазари се отличават и с редица други основни предимства.

Само част от преимуществата са достъп до множество активи, висока ликвидност, възможност за използване на ливъридж и най-вече висока доходност при ниски разходи.

За повече информация защо да инвестирате на финансовите пазари можете да се свържете екипа на Admiral Markets UK клон България на 02/981 11 11 или да им пишете на info@forextrade.bg. А ако сте се насладили на видеото по-долу, можете да го харесате и да се абонирате за YouTube канала на Admiral Markets на български.

 

Българският бизнес

Всичко по темата Криптовалути за начинаещи

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg