Защо колегите не ви харесват?

8932
Защо колегите не ви харесват?

© pixabay.com

Докато повечето от нас имат късмета до тях да са колеги, на които може да се разчита, други са в различна ситуация.

Например, има хора, които се чудят защо колегите им, независимо че работят от дълго време заедно, не ги харесват. Това, разбира се, може да се отрази на кариерното им развитие.

В случая не говорим за тормоз в офиса. По-скоро за това, че колегите са учтиви и подхождат с уважение, но въпреки това странят от вас. Каква може да бъде причината да не ви харесват?

Опитвате се да привличате вниманието, като се самокритикувате
Хората, които се самокритикуват неоснователно, за да привлекат вниманието на другите, понякога изпадат в немилост. Те се преструват и това не се нрави. Говорете искрено. Не се правете на скромни.


Говорите вместо да разговаряте
Добър начин да изградите отношения в офиса е като искрено се интересувате от другите – от хората, с които работите. Ако редовно говорите, за да се изкажете, а не слушате другите и не водите разговор, то няма причина да се съмнявате защо другите не ви харесват.

Вие сте нарцис в разговорите. В 80% от случаите говорите за своите си дела, а в 20% слушате другите. Всъщност, трябва да бъде обратното.

Седем навика, по които да разпознаете токсичните хораХроничният негативизъм може буквално да убива и това е доказано научно

 

Вие сте затворени за чуждата позиция
Тази точка е свързана с предходната. Ако искате да дискутирате нещо, тогава трябва да сте готови да приемете отсрещната позиция. Научете се да проявявате доза толерантност.

Правите нещо друго, вместо да се фокусирате върху разговора
Няма нищо по-дразнещо от това да разговаряте с някого, който междувременно скролва из Facebook. Ако имате навика да развличате вниманието си с други дейности, докато колега разговаря с вас, вие проявявате неуважение. Как да ви харесва?

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg