Защо поставянето на молив в устата може да те направи по-щастлив човек?

4512
Защо поставянето на молив в устата може да те направи по-щастлив човек?

© Pixabay

Можем да бъдем по-щастливи, ако се усмихваме повече, казват психолозите.

И въпреки многото стресови фактори, можем да коригираме настроението си само с помощта на един молив, смятат изследователите.

От Bright Side обясняват как с помощта на този прост трик е възможно да подобрим настроението си:


Простите действия и поведение могат да формират нашите емоции

Щастието се изучава в продължение на много десетилетия от учените, като някои изследователи стигат до извода, че простите действия на тялото могат да повлияят на емоциите.

По време на проучване на ученици им е показана смешна карикатура. Оказва се, че тези от тях, които държат молив в устата си, я смятат за по-забавна. 

22 брутални истини за живота, които ще ви накарат да се стегнетеЖивотът може да е труден понякога. Всеки знае, че е така, но никой не осъзнава колко трудно може да стане

Защо моливът в устата има ефект върху щастието ни?

Повторение на изследването с учениците и карикатурата доказва, че теорията е вярна. Това просто действие е много ефективно. Когато поставите молив в устата си хоризонтално, устните ви автоматично оформят усмивка. И тялото ви я разпознава.

Просто казано, мозъкът ви постоянно следи всички неща, които се случват в тялото ви. След това започва да ги анализира, за да прецени как се чувствате. Така че тази усмивка мами мозъка ви, казвайки му, че сте щастлив.

Ефектът може да продължи от 15 минути до 2 дни

Ефектът от такова просто действие може да продължи от 15 минути до 2 дни, като въздействието му е постоянно.

Тялото и мозъкът са невероятно чувствителни и могат лесно да бъдат стимулирани. Това се случва чрез звуци, вкусове, миризми и визуални ефекти. Затова е добре да обръщаме внимание на всекидневната ни диета.

Можете да наподобявате всякакви емоции, като чрез тях контролирате тялото си.

Когато се усмихвате, настроението ви се повишава. Това обаче важи и за намръщеното ви изражение, чрез което "скапвате" настроението си.

Що се отнася до други прости действия, които могат да ви направят по-щастливи, психолозите препоръчват да се изправите и да поемете въздух, така че да се почувствате по-уверени.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg