10 държави, които ви канят да се преместите временно в тях

11431
10 държави, които ви канят да се преместите временно в тях

Ако има идеално време за работа в чужбина, то това е настоящият момент, защото хиляди компании позволяват на служителите си да се трудят дистанционно.

И доколкото домашният офис може да бъде удобен, какво ще кажете да работите от плажа в Барбадос или в уюта на хижа сред горите в Естония?

Няколко страни по света търсят начин да намалят загубите от туризма вследствие на пандемията и отварят границите си за хора, които търсят начин да работят извън своята страна.

Вижте няколко държави, които приветстват работливите имигранти:


Бермудски острови

От 1 август Бермудските острови предлагат едногодишно жителство за тези, които искат да работят или учат в страната. Кандидатите трябва да имат валидно здравно осигуряване и да могат да докажат работа в законна или собствена компания, регистрирана и оперираща извън Бермудските острови.

За да кандидатствате, ще трябва да платите 263 долара, а правителството на Бермудските острови казва, че времето за одобрение ще бъде пет работни дни. Сертификатът ще може да се подновява за всеки отделен случай, а членовете на семейството, които искат да се присъединят, трябва да кандидатстват отделно и да заплатят отделна такса.

Барбадос

Някога представяли ли сте си, че може да се гмурнете или да поплувате, преди да влезете в Zoom среща с колеги? Барбадос се присъединява към дигиталната номадска тенденция, като пусна своя 12-месечна програма.

Условията са всеки кандидатстващ за виза да има здравна застраховка и минимална годишна заплата от 50 000 долара. Няма наказание за притежателите на визи, които в крайна сметка печелят по-малко от 50 000 долара поради непредвидени обстоятелства, но не трябва да предявяват претенции за издръжката си.

Естония

Един от проектите за електронно правителство на Естония е нейната програма за визи за дигитални номади. Те им дават възможност да работят и да пътуват в Естония до една година, а също така и достъп до Шенгенското пространство и други държави-членки на ЕС за пътуване до 90 дни в рамките на 180 дни.

Заявлението за виза, която струва 117 долара, трябва да бъде придружено от документи, доказващи, че кандидатът продължава да работи за чуждестранен работодател, с когото имат договорни отношения, прави бизнес за регистрирана в чужбина компания, в която има дялово участие или предоставя услуги главно на клиенти, които упражняват стопанска дейност в чужбина и с които има договорни отношения.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg