12 от най-вкусните видове палачинки, сервирани по света

© Pixabay/Instagram
Палачинките – във всякакви форми, направени от всякакви съставки, красят трапезите по света от хилядолетия, като присъстват на масата във всяка култура и вероизповедание.
Въпреки че определянето на най-добрите палачинки в света е трудно и несъмнено спорно, ето някои от тях, представени от CNN:
Сока, Франция и Италия
Произхождащи от регионите Прованс във Франция и Лигурия в Италия, където са известни като фарината, тези палачинки сe приготвят от брашно от нахут, вода, зехтин и подправки.
Традиционно се правят в големи медни тигани с олио, поставени във фурни на дърва, като тези неустоими лакомства са чудесна алтернатива на пицата без глутен. Сока също така е любима улична храна в градове, като Ница, където се сервира в хартия и се поръсва с черен пипер.
Блини, Русия
В Русия и други славянски страни тези тънки, кръгли палачинки, приготвени с брашно от елда и мая, обикновено се предлагат в по-големи версии от онези, сервирани в много изискани ресторанти, където често са гарнирани с хайвер или пушена сьомга.
9 здравословни храни, с които тялото ви ще се възродиОт средство срещу махмурлука до отслабване
Пухкави палачинки, Япония
Японското име на това популярно лакомство е Hottokeki, или горещ кейт в превод. Тези супер пухкави, изключително високи красавици превзеха Instagram благодарение на тяхната структура и текстура, наподобяваща суфле, създадени чрез използване на меренг, който се добавя към тестото. Поръсват се с всичко - от горски плодове през прясна сметана и кленов сироп до бекон.
Палачинки с лук, Китай
За разлика от повечето палачинки, тези ароматни, хрупкави триъгълници всъщност са направени от тесто. Достатъчно лесни за приготвяне у дома, местните обичат да ги потапят в соев или чили сос. Регионалните вариации включват свинска мас в Шанхай.
Креп, Франция
Тези ултратънки палачинки произхождат от Бретан в Iеверозападна Франция, като се приготвят за първи път още през 13 век, ставайки любими на целия свят. Те могат да бъдат или сладки, или солени. Приготвянето им е истински кулинарен театър, тъй като тестото бавно се бърка до перфектната консистенция, преди да бъде експертно сгънато.
Палачинки с мътеница, САЩ
Те са пухкави, напоени с кленов сироп и често сервирани със солен, хрупкав бекон. Американските рецепти за палачинки датират от 1796 г. и American Cookery от Амелия Симънс, дори и нейното предложение за Indian Slapjacks, приготвени от царевично брашно, да е до голяма степен забравено. Днес използването на мътеница води до по-фина текстура и допълнителна пухкавост.
Българският бизнес
- Мобилната платформа за пазаруване tbi buy в партньорство с магазини ЗОРА
- Минималистичен дизайн: Системата Planar от Hörmann
- Първа копка на Kenar Residence и AMur Homes на бул. Сливница