12 знаменитости, за които не знаете, че са мормони

10198
12 знаменитости, за които не знаете, че са мормони

Славата и религията обикновено не вървят ръка за ръка. Според мнозина, за да станеш популярен и да се радваш на насладите, които известността предлага, не можеш да бъдеш посветен на Бога.

Съществуват различни степени на религиозност. Ако се поразтърсите, ще откриете, че знаменитостите са намерили своя подход към религията.

Една от религиите, които феновете никога не предполагат, че любимата им звезда изповядва, е мормонството.

Някои от имената, които предстои да обявим, ще ви изненадат. Други - не.

12. Пол Уокър

Известно време от живота си Пол Уокър е мормон. След това той решава да бъде християнин, но миналото му като мормон оказва съществено влияние върху начина му на мислене.

11. Кристина Агилера

Кристина Агилера се радва на слава от дълго време. Тя никога не е обявявала официално своята религия. Тя е мормон?

Този въпрос няма конкретен отговор. Сигурно е обаче, че нейните родители са се запознали в мормонски колеж и се бракосъчетават в мормонски храм.

Дали Кристина е мормон или не, няма кой знае какво значение. Категорично религията се е отразила върху начина, по който възприема света. Не е възможно да не се е повлияла от собствените си родители.

10. Джулиан Хю

Хю изпита огромна трудност, за да балансира морноската си вяра с кариерата в Холивуд. Тя е отгледана в стриктна мормонска общност в Юта. Според разбиранията на общността не може да има секс преди брака, забранени са консумацията на алкохол, кофеин, тютюн. Не е прието и да се употребяват "лоши" думи.

Хю споделя, че поведението й с времето се е променяло. Когато идва в Холивуд, не е консумирала алкохол. Отдалечеността от общността обаче започва да оказва своето влияние.

9. Гладис Найт

Гладис не е израснала като истински мормон. Тя открива религията по-късно през живота си. Бог винаги е бил важна част от мирогледа й.

Докато повечето от хората в списъка са повлияни от своите родители, Гладис бива вдъхновена от собствените си деца. Именно те я насочват към мормонството.

8. Джуъл

Джуъл е родена в Юта в семейство, което е отгледано според нормите на мормонството. В интервю певицата разказва как религията е повлияла на живота и какви принципи я ръководят.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg