9 човека, променили световната история, чиито имена не знаете

24807
9 човека, променили световната история, чиито имена не знаете

Тези хора са имали огромно влияние върху развитието на човечеството, въпреки че имената им рядко се споменават в учебниците по история.

Елисей Грей


Елисей Грей е американски електроинженер, който е съосновател на Western Electric Manufacturing Company.

Грей е най-известен със своята разработка на телефонен прототип през 1876 г. В действителност, някои автори днес твърдят, че Грей следва да се счита за действителния изобретател на телефона.

Историята разказва, че той подава молба за патент няколко часа след Александър Греъм Бел.

Грей се счита за бащата на музикалния синтезатор. Той е автор на повече от 70 патента за невероятни изобретения, които използваме и до днес.

Киа Силвърбрук

Киа Силвърбрук е австралийски учен и предприемач. Той е и най-плодовитият изобретател в света, като е защитил 4665 патента само в САЩ.

Те са в широк спектър от дисциплини, сред които компютърни графики, видео и аудио продукция, научни изчисления, автоматизация на производството, дигитален печат, LCD монитори, молекулярна електроника, софтуер, интернет, управление на съдържанието, генетичен анализ, фотоволтаични соларни клетки и интерактивна хартия.

Гюстав Албин Уайтхед

Гюстав Албин Уайтхед е пионер в авиацията, който емигрира от Германия в Съединените щати, където проектира и строи планери, летящи машини и двигатели между 1897 и 1915 г.

Той твърди, че има успешни опити за летене през 1901 г. и 1902 г., които предхождат първите полети от братята Райт през 1903 г.

Вижте още: Топ 5 на най-великите български изобретения

Антон Дрекслер

Антон Дрекслер е немски крайнодесен политически лидер от 1920 година, който изиграва решаваща роля за формирането на антисемитската Германска работническа партия, предшестваща нацистката партия.

Дрекслер служил като ментор на Адолф Хитлер по време на ранните му дни в политиката.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg