100 хил. лв. награда за най-добрия млад предприемач у нас

1516
100 хил. лв. награда за най-добрия млад предприемач у нас

През януари започва конкурсът за Наградата Empower за изключителни млади предприемачи. Инициативата се осъществява от фондация Empower United с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, съобщиха за Profit.bg от организаторите на събитието.

Наградата Empower е най-голямото национално състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите. В конкурса могат да вземат участие предприемачи, които имат идея за нов бизнес, или са стартирали компании преди не повече от една година. Изискването е ръководителят на кандидатстващия екип да е на не повече от 35 години.

Първата награда в конкурса е в размер на 100 000 лв.. Тази значителна сума е солидна основа за развитието на една добра идея в успешен бизнес. В допълнение към паричната награда, победителите ще имат възможност да се възползват от практически съвети от страна на опитни професионалисти.

„Нашата основна цел е да насърчим предприемаческото и бизнес мислене, както и да стимулираме развитието на икономиката. Със своя фокус върху иновациите, Наградата Empower поощрява стартирането на компании, които ще променят българското общество, а защо не и да имат глобален ефект. Всяко голямо постижение в света е започнало като една идея. Нашето послание към хората е да се целят високо, но да започнат с малко. Това е една от тайните на големия успех", каза Томас Хигинс, председател на фондация Empower United.

„Като институция, която е отговорна за развитието на бизнес средата и подкрепя реализацията на младите хора в бизнеса, воденото от мен министерство е сериозно заинтересовано от идеите за развитие на устойчива програма, която да се превърне в глобален модел за финансиране на иновативни идеи", пише в официално писмо в подкрепа на наградата министъра на икономиката, енергетиката и туризма, Трайчо Трайков.

Процедурата по кандидатстване за наградата ще бъде обявена в края на януари, 2010 г. Тогава, всички предприемачи, които имат желание да се включат в състезанието, ще могат да изтеглят формуляра за кандидатстване от интернет страницата на фондацията и да започнат да работят по своите бизнес планове.

Крайният срок за предаване на кандидатурите е юни 2010 г.. Бизнес плановете ще преминат през три кръга на оценка от жури от успели предприемачи и професионалисти. Ще има награди и за класиралите се на второ и трето място, както и зелена награда.

От януари до май 2010 г. всички, които имат желание да научат повече за предприемачеството могат да участват в откритите обучителни месечни семинари с гост лектори изявени бизнес лидери и експерти. Семинарите ще помогнат на младите предприемачи да структурират своите идеи и да ги оформят в бизнес план. На тези събития ще се проведат дискусии на теми като финансиране, сформиране на екип, ефективен маркетинг и продажби, и други теми, които ще помогнат на участниците при подготвянето на бизнес плановете за конкурса, информираха още от организаторите.

Наградата Еmpower е наследник на най-добрите практики на наградата „Най-добър млад предприемач", организирана от Българо-американския инвестиционен фонд в продължение на 13 години.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg