БФБЛ връчи годишните награди за отговорен бизнес (видео)

2179
БФБЛ връчи годишните награди за отговорен бизнес (видео)

Общо 65 социално-отговорни проекта се състезаваха за наградите за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ). За девета поредна година БФБЛ връчи отличия на компаниите, определени като най-заслужили от независимо жури от 12 човека.

Сред официалните гости на церемонията бяха президента Росен Плевнелиев, кмета на столицата Йорданака Фандъкова, министрите Тотю Младенов, Сергей Игнатов и Свилен Нейков, заместник министър Жулиета Хубенова, Посланикът на Великобритания, Н.Пр. Джонатан Алан и други дипломати също уважиха събитието.

Министър Тотю Младенов връчи призовете в категорията „Инвеститор в човешкия капитал ”. Победител тази година е ЧЕЗ Груп България за осигуряването на безопасна и здравословна среда за работа на своите служители , достойно заплащане на труда им в открит диалог със социалните партньори. Втора награда бе при съдена на Мобилтел за мащабният проект „За хората”, който благодарение ангажираността на служителите на компанията, които под формата на дарения и доброволчески труд успяват да дарят повече от 64 000 лева през 2011 г.. С трета награда бе отличена Кока Кола България за иновативната програма "Бъдещи лидери" , която е насочена към откриването и задържането на таланти в компанията.

Призовете в категория Маркетинг, свързан с кауза, връчи министър Свилен Нейков . Призът тази година бе присъден на Банка Пиреос , която съвместно с Уницеф България насърчава редовното дарителство и превръщането му в култура чрез дарителски карти. Подгласници в тази категория бяха Нестле България АД с проекта „ Живей активно ! ” - ежегодна национална инициатива на компанията , която има за цел да популяризира и насърчава на здравословния начин на живот и балансираното хранене. Виваком бе отличена с трето място за националната дарителска кампания "Жълти стотинки" .

Министър Сергей Игнатов връчи за трета поредна година наградите в категорията Инвеститор в знанието. Георги Ранделов, изпълнителен директор, прие отличието за първото място на Майкрософт България за образователния проект „ Мрежа на учителите-новатори “. Чрез безплатната виртуална мрежа всеки български учител може да получи знания за приложението на най-новите технологии в образованието. Челопеч Майнинг взе второ място за частната професионална гимназия „ Челопеч ”, която функционира като единствената в България частна фирмена профилирана гимназия, изцяло интегрирана в структурата на компанията . Трето място в категорията получи Пощенска банка за своя дългосрочен проект „Силен старт с Пощенска банка”.

В следващата категория Инвеститор в околната среда наградата връчи заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Жулиета Хубенова. Призът в тази категория бе присъден на Солвей Соди АД, които със своя проект за инсталация за когенерация на енергия става най-голямата централа на Балканите. Този приз отваря вратата на компанията и към Бизнес наградите за околна среда на Европейската комисия през 2012 г. в Брюксел.

Втора награда бе връчена на Globul . Ясен Гуев, директор "Корпоративна политика", прие отличието за програмата GLOBUL Green, който за трета поредна година подкрепя инициативата на WWF „Национален ден на природните паркове”. Трето място грабна Кока-Кола България за дългосрочната инициатива “Моят зелен град” .

Голямата награда в категорията Инвеститор в обществото връчи президента Росен Плевнелиев на Райфайзенбанк за дарителската кампания „Избери, за да помогнеш”, разработена с цел оказване на реална помощ за устойчиви проекти от четири сфери на обществения живот - здравеопазване, социална сфера, опазване на околната среда и култура и образование . Челопеч Майнинг бе отличена с второ място за дългосрочна дарителска програма , осигуряваща финансови средства за благоустрояване на инфраструктурни обекти и проекти с обществено значение в общините Челопеч,Чавдар и кметствата Карлиево и Църквище,а също инвестира средства в повишаване капацитета на местната общественост . Трето място в категорията бе отсъдено на Загорка АД, която през 2011 организира публичен конкурс и избра 10 проекта, по които реализира дарения в областите здраве, образование, околна среда.

Челопеч Майнинг бе отличена с наградата Енгейдж. Нейният носител се определя от Международния форум на бизнес лидерите, Великобритания, чийто основен критерий е степента на ангажираност и участие на служителите при реализирането на номинирания проект и за цялостен принос на служителите за обществено-полезни каузи.

ЕСРИ България получи специалната награда за цялостна социално-отговорна политика на малко и средно предприятие. Наградата връчи Йорданка Фандъкова, която също така председателстваше за трета поредна година на Журито на наградите.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Вихра
# 0
18:02 | 28 February 2013
Мтел отдавна инвестират в човешкия си капитал, защото са наясно, че до голяма степен от служителите им зависи репутацията на компанията!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg