Чехия, Румъния и Гърция последни в класацията за привлекателност за бизнеса

1364
Чехия, Румъния и Гърция последни в класацията за привлекателност за бизнеса

Изследване на консултантската агенция KPMG сочи, че най-привлекателни за правене на бизнес в Европа са Кипър, Ирландия и Швейцария.

Посочените страни се отличават с ясни данъчни правила и ниски ставки, които облекчават значително бизнеса.

Проучването е направено сред 400 бизнеса в Европа, като то е определило Чехия, Румъния и Гърция да заемат последните места в класацията.

Страните са критикувани за честите изменения в данъчните закони, както и липсата на ясни правила и стабилност в законодателството си, касаещо данъците.

Сложните правила в данъчната система поставят Великобритания в средата на класацията на не особено престижното 12-о място сред изследваните 22 европейски страни.

Около 70% от анкетираните компании са изразили недоволство по отношение на данъчните режими и правила в собствените им държави, както и неравно третиране при конкуренцията им с чуждестранни компании.

Изследването обаче е достигнало до извода, че ясните правила и ниските данъчни ставки не са достатъчни за конкурентни и справедливи бизнес практики.

С еднаква важност за компаниите при навлизане на чуждестранни пазари са били наличието на достатъчно квалифицирани и относително евтини кадри, както и наличието на природни суровини.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg