Химимпорт и Петрол – най-ликвидни за изминалата седмица

1249
Химимпорт и Петрол – най-ликвидни за изминалата седмица

Акциите на Химимпорт и Петрол АД са най-ликвидните емисии от включените в изчислението на BG40 компоненти за периода 4-7 март, показват данни на Profit.bg. По двете позиции бяха сключени съответно 448 и 378 сделки на стойност 1.795 млн. лв. и 749 хил. лв.

Третата позиция е за Еврохолд България, където се наблюдаваха 321 сделки за 405 хил. лв., а Топ 5 се допълва от Монбат и Индустриален Холдинг България с респективно 303 и 244 транзакции.

Активна търговия през четирите търговски сесии на изминалата седмица имаше и при Доверие Обединен Холдинг, Първа Инвестиционна Банка и Синергон Холдинг, както и при Каолин и Оловно цинков комплекс.

Извън топ 10, но също с над 100 транзакции за периода, са Полимери, Българска Холдингова компания, Стара планина Холд, Оргахим и ЦКБ.

В подреждането по оборот начело сред акциите от BG40 е Индустриален Холдинг България, следван от ОЦК, Химимпорт и Монбат.

Общо в рамките на индекса имаше 4420 сделки за 38.55 млн. лв. спрямо 4758 транзакции за 17.668 млн. лв. за седмица по-рано.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg