Карол - лидер по брой сключени сделки, а ЦКБ по оборот през юни

1396
Карол - лидер по брой сключени сделки, а ЦКБ по оборот през юни

Инвестиционният посредник Карол е лидер по брой сключени сделки през юни на Българска фондова борса, а ЦКБ - по реализиран оборот. Това сочат данните от последния месечен бюлетин на борсата.

Сделките, реализирани от Карол, са 7 352 общо, като под него с 4 333 транзакции се нарежда БенчМарк Финанс. Трета позиция е за Елана Трейдинг с 3 445 регистрирани сделки.

Четвърто и пето място се полага на двата пловдивски посредника Юг Маркет и Популярна каса 95. Сделките при Юг Маркет са 3 230, а при Популярна каса 95 – 2 073 общо през юни.

Както вече стана ясно, лидер по оборот на БФБ, сред борсовите членове през миналия месец, е ЦКБ. Сделките при банката с ценни книжа възлизат на 44.58 млн. лв. Следват ПФБК с оборот от 34.03 млн. лв. и Капман с 24.69 млн. лв.

Последните две позиции заемат Реал Финанс и Инвестбанк с оборот от съответно 22.27 млн. лв. и 18.22 млн. лв.

Както Profit.bg вече писа, най-голям оборот от началото на годината до края на юни са реализирали три банки. Това са Инвестбанк (364.02 млн. лв.), Юробанк И Еф Джи България (305.43 млн. лв.) и Уникредит Булбанк (273.4 млн. лв). Повече информация може да намерите тук.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg