Мениджър на годината стана Валентин Трифонов от Приста Ойл

3282
Мениджър на годината стана Валентин Трифонов от Приста Ойл

Наградата „Мениджър на годината 2008“ отиде при инж. Валентин Трифонов, изп. директор на Приста Ойл. Това стана на специална церемония, организирана от сп. „Мениджър“ в сряда вечерта.

От мениджърите на над 100 компании, които се включиха в конкурса, бяха номинирани и отличени с грамота десет управленци.

Това бяха Антъни Хасиотис, главен изп. директор на Пощенска банка, инж. Валентин Трифонов, изп. директор на Приста Ойл ЕАД, Димитър Янакиев, управляващ собственик на Мидия АД – Бургас, Иван Асенов, съсобственик и управител на ХЪС ООД, Иван Василев, управител на ТNT България ЕООД, Кирил Вътев, изп. директор и съсобственик на Тандем В ООД, д-р инж. Лъчезар Цоцорков, изп. директор на Асарел Медет АД, Николаос Георгопулoс, изп. директор на Дружба стъкларски заводи АД, доц. д-р инж. Никола Добрев, главен изп. директор на КЦМ АД и Сашо Дончев, изп. директор на Овергаз Инк АД.

„Мениджър на годината 2008” е конкурс за постижения във висшия мениджмънт в България. Най-добрият мениджър на България бе определен без намесата на жури, чрез обективна оценка на финансовите постижения на ръководената от него компания, на прилагането на добри управленски практики и на лидерските му качества. Методологията за избор на най-добрия висш мениджър в България е разработена от екип на Делойт България.

Всички участници в конкурса са оценявани на базата на три основни критерия - финансови критерии (постижения на компанията и сравнение с конкурентни компании, опериращи на същия пазар), прилагане на добри практики в оперативното и стратегическото управление и управлението на човешките ресурси, както и личностни характеристики и управленски умения.

Мая Бобева, изп. директор на сп. „Мениджър“, заяви за Profit.TV, че предстои подготовката и на второто издание на конкурса – „Мениджър на годината 2009“, като призова, че всеки, който има увереност в своя бизнес може да се включи в надпреварата.

Сн.: Валентин Трифонов, изп. директор на Приста Ойл ЕАД (Profit.TV)

Вижте още:

Мениджър на годината 2008

Инж. Валентин Трифонов, изп. директор на Приста Ойл ЕАД

Мая Бобева, изп. директор на сп. Мениджър

Ян Скварил, директор „Управленско консултиране“ - Делойт България

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...