Мистър/Мисис Икономика 2007 стават известни на 30 януари

1199
Мистър/Мисис Икономика 2007 стават известни на 30 януари

На 30 януари в хотел Шератон ще се състои официалната церемония по връчването на наградите за конкурса “Мистър/Мисис Икономика 2007”.

Номинациите в дванадесетия национален конкурс, организиран от на индустриалния капитал в България и списание “Икономика” ще връчи призове в четири категории.

Номинираните в следните категории са:

“За цялостен принос в развитието на националната икономика”:

“Българска фондова борса - София” АД, Енцислав Харманджиев – главен изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД, Румен Аврамов - програмен директор в Центъра за либерални стратегии, автор на тритомника “Комуналният капитализъм” и Страхил Иванов - Управител на Агенция за недвижими имоти “Явлена” ЕООД.

“За принос в развитието на българската индустрия” :

Атанас Бобоков - председател на Управителния съвет на „Монбат” АД, Лъчезар Цоцорков - изпълнителен директор на “Асарел – Медет” АД и председател на Българската минно-геоложка камара, Огнян Донев - изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на “Софарма” АД, Огнян Траянов - собственик и управител на “ТехноЛогика” и Орлин Хаджиянков - председател на Управителните съвети на „Холдинг Пътища” АД и „Мостстрой” АД.

“За принос в развитието на небанковия финансов сектор”:

Асен Христов - председател на Надзорния съвет на “Еврохолд България” АД, “Бенч Марк Груп” АД , Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, Николай Ялъмов - председател на борда на директорите на Финансова група „Капман” и Петко Кръстев - председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „ДСК Управление на активи” АД.

За първи път със специална награда “За принос в развитието на бизнес средата” ще бъде отличен представител на държавната администрация, законодателната и изпълнителната власт, който със своята дейност е допринесъл чувствително за подобряването на условията за бизнес у нас.

Експертното жури ще избере носителя на тази награда сред: Лалко Дулевски – председател на Икономическия и социален съвет, Петър Димитров, министър на икономиката и енергетиката, Петър Мутафчиев – министър на транспорта и Пламен Орешарски – министър на финансите.

Националният конкурс “Мистър/Мисис Икономика 2007” се провежда под патронажа на министъра на икономиката и енергетиката.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg