Мистър/Мисис Икономика 2007 стават известни на 30 януари

1228
Мистър/Мисис Икономика 2007 стават известни на 30 януари

На 30 януари в хотел Шератон ще се състои официалната церемония по връчването на наградите за конкурса “Мистър/Мисис Икономика 2007”.

Номинациите в дванадесетия национален конкурс, организиран от на индустриалния капитал в България и списание “Икономика” ще връчи призове в четири категории.

Номинираните в следните категории са:

“За цялостен принос в развитието на националната икономика”:

“Българска фондова борса - София” АД, Енцислав Харманджиев – главен изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД, Румен Аврамов - програмен директор в Центъра за либерални стратегии, автор на тритомника “Комуналният капитализъм” и Страхил Иванов - Управител на Агенция за недвижими имоти “Явлена” ЕООД.

“За принос в развитието на българската индустрия” :

Атанас Бобоков - председател на Управителния съвет на „Монбат” АД, Лъчезар Цоцорков - изпълнителен директор на “Асарел – Медет” АД и председател на Българската минно-геоложка камара, Огнян Донев - изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на “Софарма” АД, Огнян Траянов - собственик и управител на “ТехноЛогика” и Орлин Хаджиянков - председател на Управителните съвети на „Холдинг Пътища” АД и „Мостстрой” АД.

“За принос в развитието на небанковия финансов сектор”:

Асен Христов - председател на Надзорния съвет на “Еврохолд България” АД, “Бенч Марк Груп” АД , Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, Николай Ялъмов - председател на борда на директорите на Финансова група „Капман” и Петко Кръстев - председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „ДСК Управление на активи” АД.

За първи път със специална награда “За принос в развитието на бизнес средата” ще бъде отличен представител на държавната администрация, законодателната и изпълнителната власт, който със своята дейност е допринесъл чувствително за подобряването на условията за бизнес у нас.

Експертното жури ще избере носителя на тази награда сред: Лалко Дулевски – председател на Икономическия и социален съвет, Петър Димитров, министър на икономиката и енергетиката, Петър Мутафчиев – министър на транспорта и Пламен Орешарски – министър на финансите.

Националният конкурс “Мистър/Мисис Икономика 2007” се провежда под патронажа на министъра на икономиката и енергетиката.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...