Общите разходи за труд се повишават с 2.4% за първите три месеца

1100
Общите разходи за труд се повишават с 2.4% за първите три месеца

Общите разходи за труд са отбелязали повишение от 2.4% през първото тримесечие на годината, в сравнение с четвъртото на миналата година, сочат публикувани данни на Националния Статистически Институт.

Разходите за възнаграждения у нас са отбелязали най-голям ръст в сектора на услугите през първото тримесечие.

Те са се повишили с 6.3% на тримесечна база през първото тримесечие на годината, в сравнение с четвъртата на миналата година.

При база 2000-та година от 100 пункта, индексът на разходите за труд в сектора на услугите е възлязъл на 214.2 пункта, или разходите са нараснали над два пъти.

В сравнение с първото тримесечие на миналата година разходите за труд са се повишили с 22.4%, сочат още данните на института.

С 4.3% са се повишили разходите за възнаграждения в индустриалния сектор за първото тримесечие на годината в сравнение с четвъртото на миналата година.
Повишението на разходите за възнаграждения е до голяма степен в отговор на високото ниво на инфлация, която подкопава жизнения стандарт на населението на страната.
Инфлацията, която е при нива от над 10%, се предопределя пък от своя страна от високите цени на храните и горивата.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg