От къде черпи информация пазарът?

1592
От къде черпи информация пазарът?

Интернет е най-популярният източник на информация, според анкетираните от Profit.bg десет пазарни участници. Мрежата присъства в отговорите на всички десет, като девет от тях посочиха интернет на първо място. Печат, телевизия и радио бяха сред останалите варианти на запитването.

Ръководителят на отдел Анализи в Елана Трейдинг Цветослав Цачев посочи глобалната мрежа като единствен източник на информация. От нея той достига до електронните варианти на печатните вестници, до други медии, като дори гледа и телевизия през монитора на своя компютър.

Без колебания зад интернет застанаха още Борислав Ников, член на СД на Статус Капитал и Петър Василев, портфолио мениджър в Алфа Асет Мениджмънт. И за Илиян Скарлатов, изпълнителен директор на Кей Би Си Секюритис, не съществува нищо друго, освен мрежата.

Интернет, телевизия и вестници. Така подреди информационните си източници Десислава Петкова, изпълнителен директор на КД Секюритис. За Тереза Трифонова, инвестиционен консултант в Карол, телевизията не фигурира в посочените отговори. Сред тях обаче са интернет и пресата.

Не така мисли обаче Минчо Минчев, главен дилър в Инвестбанк. Той постави на приоритетно място достъпа си до телевизия спрямо сърфирането в мрежата, четене на преса и слушане на радио.

Веселин Моров, брокер в Наба Инвест, също не може да живее без достъпа си до интернет. Той използва телевизията, за да чуе международните новини. На трето място класира употребата на информация от специализирани източници.

Брокерът на И Еф Джи Секюритис Никола Цокев засища информационния си глад преди всичко от интернет и достъпа му до международни агенции. На последно място той посочи печата.

„Интернет и телевизия,“ без да му мисли отговори Христо Дженев, брокер в Интеркапитал.

Подредбата на Иво Толев, изпълнителен директор на Ултима Капитал Мениджмънт, включва интернет, печат и на последно място телевизия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg