Правило номер 1 при инвестирането за перфектен портфейл

3501
Правило номер 1 при инвестирането за перфектен портфейл

Инвестиционните професионалисти могат да създават машини с фантастични алгоритми за търговия и супер софтуер за печеливши сделки, както и за защита на портфейли, но Джим Креймър знае от дългата си кариера, че в инвестирането всичко се свежда до една дума: диверсификация.

Аз ви предлагам нов вид диверсификация, която може да ви помогне и да ви прекара през лабиринта със заплахи на фондовите пазари.

Така че за всички, които управляват сами парите си, Креймър споделя неговите висши съвети за това как да управляват собствения си портфейл. Креймър препоръчва минимален портфейл от 10 акции и не повече от 15. Тази гама позволява на инвеститорите да следят всяка акция в домашни условия.


Креймър не вярва в строгата диверсификация по сектори. Светът се е променил и изхвърлянето на няколко технологични акции или индустриални акции от портфейла няма да го отреже.

В портфейла трябва да има ETF –и - електронно търгувани фондове, които представят цял сектор в тях. Така инвеститорите ще имат портфолио, което ще ги предпази от всички видове пазари.

Има пет области на финансовите инструменти, които трябва да бъдат покрити за максимална защита. Те са както следва: злато; дивидентни акции; акции на растежа; спекулативни акции и нещо от здравния сектор.

"Покривайки всички пет направления, вие ще имате портфейл, който може да печели във всеки пазар," казва Креймър.

Сега, преди да започнете да покривате всички елементи, трябва да знаете нещо много важно: бъдете смирени. Освен алчност, нищо не може да струва на инвеститора повече от арогантността.

И още едно правило: "Понякога портфейлът ми няма да се движи добре, въпреки моята дисциплина." Тогава бъдете спокойни, не вземайте прибързани решения.

Добрите инвеститори в света са готови очакват неочакваното, каза Креймър. Ето защо те се придържат към диверсифициран портфейл.

При тази диверсификация вашият портфейл може да се вози на вълната на просперитета по целия път през 2015 година и да бъде готов за всичко.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

XXX
# 0
03:01 | 16 January 2015
От кога ETF се превежда "електронно търгуван фонд"?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg