СИБанк и ПФБК с най-голям оборот на борсата за първите шест месеца на годината

857
СИБанк и ПФБК с най-голям оборот на борсата за първите шест месеца на годината

Стопанска и Инвестиционна Банка и Първа Финансова Брокерска Къща са реализирали най-голям оборот за първите шест месеца на 2007 г., става ясно от данни на Комисията за финансов надзор. Сключените сделки през банката и посредника са на стойност 830.499 млн. лв. и 218.283 млн. лв.

На трета позиция се нарежда УниКредит Булбанк с шестмесечен оборот от 177.654 млн. лв., следвана от още три банкови институции - Централна Кооперативна Банка, УниКредит Булбанк (ТБ "Ейч Ви Би Банк Биохим") и Българска Пощенска Банка, чийто оборот надхвърля 100 млн. лв.

Седмата позиция е за ИП Капман, осъществил покупко/продажби за общо 80.452 млн. лв., представляващи 2.94% от оборота на борсата за периода.

Осми се нарежда Инвестбанк, следван от ИП Карол и Райфайзенбанк – България. Извън топ 10 са Бета-Корп, БенчМарк Финанс, Ти Би Ай Инвест и Булброкърс.

В подреждането по сделки начело са Карол (27 006 броя) и БенчМарк Финанс (13 721 броя), следвани от Елана Трейдинг (11 559 броя). Тройката е и с най-много издадени COBOS сертификати към 31 август, но в друга последователност – Карол, Елана Трейдинг и БенчМарк Финанс.

Четвърта и пета позиция по брой сделки за полугодието са за Българска Пощенска Банка и Юг Маркет, осъществили респективно 8 937 и 8 006 транзакции.

В челните десет попадат още Популярна каса 95, Капман, Първа Финансова Брокерска Къща, София Интернешънъл Секюритиз и Загора Финакорп.

За периода от януари до края на юни на борсата се сключиха 165 308 сделки на обща стойност 2.734 млрд. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg