Започва първата среща от конкурса за награда Empower

1202
Започва първата среща от конкурса за награда Empower

Kонкурсът за наградата Empower за изключителни млади предприемачи започва с открита дискусия на тема „България - Място за иновации. Как да направим това възможно?". Събитието ще се проведе на 1 февруари, от 18:00 часа, в Модерен Театър София. За да се участва е необходима безплатна регистрация на сайта на организатора Empower United.

Оттам информират, че близо 300 участници от цялата страна са заявили своя личен интерес към събитието чрез регистрация, в отговор на което дискусията ще бъде на разположение и онлайн.

В срещата ще вземе участие Евгени Ангелов, заместник - министър на икономиката, енергетиката и туризма, който ще представи държавната политика в подкрепа на предприемачеството и иновациите.

Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп, и Огнян Донев, председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на Софарма ще се фокусират върху ролята на иновациите в развитието съответно на ИТ и фармацевтичния сектор. Председателят на фондация Empower United и инициатор на конкурса за наградата, Томас Хигинс, ще разкаже за визията на организацията и за бъдещето на предприемачеството в България. Модератор на дискусията ще бъде Николай Ярмов, изпълнителен директор на Центъра за предприемачество и управленско развитие CEED.

Срещата е първата от поредица месечни дискусии в рамките на програмата на конкурса. От февруари до май 2010 г. всички, които имат желание да научат повече за предприемачеството, могат да участват в откритите обучителни месечни семинари с гост лектори изявени бизнес лидери и експерти.

От организаторите смятат, че семинарите ще помогнат на младите предприемачи да структурират своите идеи и да ги оформят в бизнес план. На тези събития ще се проведат дискусии на теми като финансиране, сформиране на екип, ефективен маркетинг и продажби, които ще са полезни за участниците при подготвянето на бизнес плановете за конкурса.

Наградата е най-голямото национално състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите. В конкурса могат да вземат участие предприемачи, които имат идея за нов бизнес, или са стартирали компании преди не повече от една година. Изискването е ръководителят на кандидатстващия екип да е на не повече от 35 години.

Желаещите да участват в конкурса трябва да разработят бизнес план по модел, който ще бъде на разположение на сайта на фондацията през февруари. Крайният срок за подаване на кандидатурите е 31 май 2010 г.

Първата награда в конкурса е в размер на 100 000 лева. Тази значителна сума е солидна основа за развитието на една добра идея в успешен бизнес. В допълнение към паричната награда, победителите ще имат възможност да се възползват от практически съвети от страна на опитни професионалисти.

Наградата се провежда с официалната подкрепа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg