В навечерието на Великден агнешкото поскъпна и задмина цените от миналата година в почти цялата страна.

Най-евтини са целите агнета в големите вериги в София и Перник – 13.98 лева за килограм, а най-високи – в магазинчетата в Кюстендил – до 18.70 лева/кг, сочи седмичната справка на Министерството на земеделието, храните и горите.

В града, в сравнение с миналия Великден, е отчетено и най-сериозното поскъпване – с 5 лева, посочва вестник Стандарт.

Агнешкото в Благоевград скочи с повече от 1 лв. Но за пръв път от много години градът не само излиза от групата на най-скъпите градове, но е даден в министерската справка като града с най-евтина агнешка плешка – 13.89 лв, пише вестник Струма.

В Русе цената й е една от най-високите - до 16.99 лв, а в Кюстендил отново удрят рекорд – цели 17.90 лв./кг.

Кланици вече започнаха да приемат поръчки онлайн на цени от 15 до 16 лева. Предлагат и агнешки дроб, който е доста по-евтин - от 8-9 лв./кг.

Поскъпнали са обаче и агнешките черва, и агнешките главички, които вече се продават твърдо над 4 лева.