Първият Subway отваря врати в Бриджпорт, Кънектикът през 1965 година.

Subway предлага безглутенови сандвичи в определени свои ресторанти – само в САЩ.

Служителите на веригата правят по около 5300 сандвича на всеки 60 секунди, което означава, че около 320 000 сандвича се сервират на всеки час.

Клиентите на Subway могат да избират измежду около 37 милиона комбинации.

В оригиналния сандвич Subway липсва една ключова съставка: маруля.

Вижте още: Най-доходоносните ресторанти за бързо хранене

Веригата разполага с 9000 нетрадиционни заведения. Това означава, че някои ресторанти са в зоологически градини, казина, перални и дори църква.

Според главния готвач на веригата, най-недостатъчно използваната съставка на Subway е риган.

Ароматът, който се носи покрай ресторантите Subway, се дължи на печенето на хлебчетата.

Преведено на мандарин, Subway означава "по-добър вкус, отколкото на другите."

Веригата има 40000 ресторанта в 102 страни.