10 неща в хотелите, които не бива да докосвате

34578
10 неща в хотелите, които не бива да докосвате

Хотелската стая е по-мръсна, отколкото обикновения дом, училището и дори самолета, сочат данните от ново проучване.  Персоналът по почистване обикновено бърза и рядко дезинфекцира случайни предмети, като например ледарката.

И въпреки че няма много неща в хотелските стаи, които трябва да ви плашат, ние ще добавим към списъка микроби и различни заболявания, пише HuffPost.

Проучване на тема хотелска хигиена показва, че най-замърсените с бактерии повърхности са плотът в банята и дистанционното. Разследване на ABC News обаче показва, че "непокритите чаши в хотелските стаи са толкова мръсни, че биха могли да представляват сериозен риск за здравето ви."


Не позволявайте блестящата от чистота стая да ви заблуждава: дори и в най-скъпите и атрактивни хотелски убежища са скрити микроби. Просто защото леглото е добре оправено, не означава, че чаршафите са сменени. Килимът може да изглежда безупречно, но това не значи, че е минат с прахосмукачка.

Някои от най-често докосваните места - телефона, ключовете за осветлението, калъфките за възглавници - са замърсени с вредни бактерии и микроби. Винаги носете антибактериални кърпички с вас, за да можете да ги почистите, преди да се настаните.

Вярвате или не, един от най-мръсните предмети в хотелската стая е дистанционното управление. Персоналът по почистването рядко му обръща внимание. Заради което по него може да има същото количество бактерии, колкото и по тоалетната чиния. 

Според изследване, проведено в пет от най-добрите хотелски вериги в САЩ, телефоните също са покрити с бактерии. Хората ги докосват много, но те също така дишат в тях, в резултат на което се покриват с микроби.

Истината е, че повечето камериерки не ги почистват често. Ако се опитвате да избегнете простуда или грип, избършете телефона, преди да го използвате.

Бъдете внимателни, преди да пипнете плота в баня, особено мивката. Според данните от проучване, по време на което са взети проби от мокрото помещение на 3-звезден хотел, по него са намерени няколко различни вида бактерии.

Каквото и да правите, не забравяйте да проверите матрака преди сън. Най-добре ще е да си носите собствени чаршафи и завивки с вас.

10 места у дома, където не почиствате, а е ужасно мръсноДори и най-добрите домакини често забравят тези места

Ледарката в хладилника пък е един елемент, който повечето камериерки прескачат при почистване. В резултат, тя е пълна с различни замърсявания и микроби.

Ако това не ви е достатъчно, самата машина за лед е друг елемент, който рядко се почиства. Така че, ако наистина ви трябва лед, обадете се на рецепцията и питайте за найлонови торбички, в които да си замразите вода.

По този начин ще избегнете пиенето на ледени кубчета, пълни с вредни бактерии.

Снимки: pixabay

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg