10 от най-гениалните изобретения на 2015 г.

21375
10 от най-гениалните изобретения на 2015 г.

Науката и технологиите са много динамични и се развиват бързо във всяка една област. За някои от тях е необходимо повече време от изобретяването до прилагането им на практика.

Вижте някои от гениалните и интересни технологии и патенти на големите компании, които в близко бъдеще могат да станат част от ежедневието.


Анимирани е-книги, които следват гласа

Представете си, че четете приказка на детето си и в момента, в който казвате „и драконът изръмжал“, от книгата се чува едно силно драконовско ръмжене. Новият патент на Microsoft ще позволи анимираните електронни книги да бъдат контролирани от скоростта на гласа.

Вижте още: Топ 5 на най-великите български изобретения

Никога не забравяйте къде сте паркирали колата

Apple патентова технология за iPhone, чрез която можете да намерите паркираната си кола. Ако не помните къде точно сте спрели, тя ще ви дава насоки накъде да вървите. Google също има подобна технология.

Навийте телефона си на руло като вестник

Чрез използването на гъвкава технология за дисплеи Samsung е патентовала начин за навиване на телефона на руло. Така ще заема по-малко място в джоба.

Или го сгънете на две

Samsung е патентовала още една подобна технология за сгъване на смартфона на две, което ще позволи на по-големите устройства да придобият джобен формат.

Рисуване на дигитална рисунка

И в момента можете да рисувате върху компютъра с мишката или с дигитана писалка. Microsoft обаче са патентовали технология, с която екранът на компютъра може да се използва като дигитално платно за рисуване с четка.

Научете се да карате по-безопасно

Технологията на Yahoo може да оценява шофьорските ви умения и да ви предупреждава, когато карате рисково. Тя представлява приложение за телефон и има гласови команди. 

Шофирайте с таблета

Патентът на Google позволява да гледате видео клипове на таблета не на коя да е седалка, а на шофьорското място. Но можете да използвате таблета и да шофирате колата си.

Не забравяйте ключовете си

Често ли ви се случва да излезете от вкъщи без портфейл или ключове? Google изглежда са намерили решение на проблема с технология, която ви информира, когато телефонът ви е твърде далече от нещата, които искате да вземете със себе си.

Вижте още: Компания взе патент за построяване на сграда, висока 20 км.

Използвайте контактните си лещи вместо парола

Вместо да въвеждате парола или да сканирате ириса на очите, за да влезете в компютъра си, контактните ви лещи могат да сканират очите ви и да кажат на компютъра ви, че това сте вие. Изобретението е дело на Google.

Разберете къде се намирате без GPS

Google може да разбере къде сте на базата на снимка от телефона ви. Ако се намирате на отдалечено място без GPS, можете да направите снимка с телефона, да я качите в Google, ако имате интернет връзка, и ще разберете къде се намирате на Google Maps.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Варна градът на мафията
# 0
13:12 | 5 December 2015
Топ 10 на най-безсмислените изобретения на 2015г.!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg