10 проекта на Google, които биха могли да променят света

6622
10 проекта на Google, които биха могли да променят света

Компанията майка на Google - Alphabet, работи по толкова много проекти, че е трудно всички те да бъдат проследени. Някои от тях обаче наистина биха могли да променят света - такъв, какъвто го познаваме, след като бъдат завършени.

Вижте едни от най-интересните проекти на компанията, подбрани от Business Insider:

Project Loon има за цел да  осигури интернет достъп до селските райони и части от света, където хората трудно достигат до световната мрежа.

Как точно Google планира да осигури интернет навсякъде? С балони! Те ще летят на височина от между 18 000 и 27 000 м. Ще използват слънчевата енергия, което ще им позволява да бъдат във въздуха по 100 дни без прекъсване.

Балоните ще излъчват LTE сигнал към Земята.

Технологичният гигант планира да осигури интернет по света чрез дронове, като част от своя Project Titan.

Дроновете ще могат да летят по пет години без прекъсване, благодарение на 3 000 слънчеви клетки, вградени в крилете им.

Alphabet работи по хапче, което може да засича рак, като част от проекта Google X.

Екипът, работещ по проекта, разработва малки наночастици, които могат да се прикрепят към клетки, протеини или други молекули. Системата в крайна сметка може да предоставя ранни предупредителни знаци за наличието на рак.

Автономните автомобили биха могли да спасяват хиляди животи годишно.

Близо 1.24 милиона души по света загиват всяка година в катастрофи на пътя. Броят им се очаква да се увеличи до 2.2 милиона до 2030 г., според Световната здравна организация.

Използването на автономни автомобили на пътя обаче би могло да намали значително броя на катастрофите. Колите на Google са лидер в тази сфера, изминавайки над 2.7 млн. км. от 2009 г. насам.

Умните контактни лещи могат напълно да променят начинa, по който получаваме информация за нашето здраве.

Проектът е дело на подразделението на Alphabet - Verily, което първоначално се казваше Google Life Sciences. Лещите ще използват слънчева енергия и ще събират биологични данни за този, който ги носи.

Вградените в лещите сензори ще могат да събират данни, като температура на тялото и съдържание на алкохол в кръвта. Те също така ще имат сензори за глюкоза, които ще засичат нивото на захарта в сълзите.

Лъжицата на Google може да помогне на хората с Паркинсон.

Тя им позволява да се хранят, без да разсипват храната си, намалявайки треперенето средно със 76%. Лъжицата е проектирана от Lift Labs, която Google купи през септември 2014 г.

Специалните вятърни турбини на компанията могат да помогнат за генерирането на енергия от възобновяеми източници.

Makani Power, която също е част от подразделението Google X, произвежда така наречените "енергийни хвърчила", които генерират енергия.

Според Makani тяхната система генерира с 50% повече енергия от традиционните турбини и използва с 90% по-малко материали.

Огромен научен проект може да тласне медицината в посока на превенция вместо на лечение.

Alphabet събира анонимна генетична и молекулярна информация, започвайки със 175 души, което впоследствие ще се разпростре до хиляди хора, според Wall Street Journal.

От компанията се надяват данните да помогнат на учените да откриват сърдечни болести и рак много по-рано.

Google също така е поела мисия за "излекуването на смъртта."

Компанията Calico се занимава с изнамирането на гени, които са свързани с по-голямата продължителност на живот при определени хора. Засега обаче все още има много малко информация по какво точно работи Calico.

Изкуственият интелект на Google може наистина промени света - такъв, какъвто го познаваме.

Наскоро системата с изкуствен интелект на Google AlphaGo победи световния шампион по Го и получи доста похвали. Това е така, защото експертите в тази сфера очакваха, че това може да се случи след около 10 години.

Ако изкуственият интелект на Google продължи да се развива с настоящите темпове, това би могло да разкрие един изцяло нов свят на възможности.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Да окажем навреме помощ на GOOGLE
# 0
09:07 | 31 July 2016
Извънзeмни терористи внушават нови технологии - 31.07.2016 г. 09:29:48 Даваме им консултации срочно (гост) 1 отговор 31.07.2016 | 09:16 Природата протестира срещу проекта на gOOgle за безпилотни автомобили. Претъпкан е с жестоко в редна техника и подържа МАсови убиици .Техниката облъчва неприятно /вижте дали има камери,скенери ,радари Масовите убиици се виждат отлично като големи балони около много вредното превозно средство. За Експерти вижте проникване на масови убиици и нашественици с американски военни кораби в Черно море след широко рекламиран черен тер акт в Волгоград.. За първи път масов убиец обсебил хибрид на Тойота - Приус видях лятото на 2012.година.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg