15 университета в Европа, гарантиращи работа на възпитаниците си

15291
15 университета в Европа, гарантиращи работа на възпитаниците си

Всяка година Cicarelli Symonds съставя класация на най-добрите университети в света. Тя се основава на репутацията на учебното заведение в академичните среди и сред работодателите, както и на броя на цитатите на научни изследвания, които университетът получава за публикуван труд в конкретна дисциплина. QS дава максимални 100 точки.

Предвид факта, че намирането на добра работа често е основното притеснение на студентите, когато избират университет, Business Insider публикува списък с висшите учебни заведения в Европа, които получават най-висока оценка в класацията на QS в областта на репутацията в академичните среди.

Шест университета получават отлична оценка от 100 точки от QS, така че изданието използва глобалната им репутация сред работодателите, за да изготви подреждането.


15. Техническият университет в Мюнхен (33-о място в общата класация) – Германският университет, който е дал на света 13 носители на Нобелова награда, получава 97.6 точки за репутацията си сред работодателите.

14. Университет „Бокони“ (30-о място в общата класация) - Намира се в Милано и е световноизвестен с качеството на дисциплините си, особено на магистърската си програма по бизнес администрация. 

Поради това висшето училище се ползва с изключително добра репутация сред работодателите с оценка от 98.1 от QS.

13. Швейцарският федерален институт по технологии (26-о място в общата класация) – Цюрихският университет е най-добрият в Швейцария по отношение на репутация сред работодателите с оценка от 98.9

13. Университетът „Уоруик“ (24-о място в общата класация) - Този университет, и особено факултетът му по бизнес, са известни в британските бизнес среди с талантливите си студенти. 

Сред видните възпитаници на университета е настоящият главен икономист на Bank of England Анди Халдейн.

11.  Университетският колеж в Лондон (20-о място в общата класация) – Той е третият най-добър университет във Великобритания и това му помага да постигне резултат от 99.3 в областта на репутацията сред работодателите.

11. HEC Paris (19-о място в общата класация) – Възпитаниците на HEC са едни от най-уважаваните в света от работодателите.

Сред забележителните му бивши студенти са френският президент Франсоа Оланд и бившият управляващ директор на МВФ Доминик Строс-Кан. Той получава оценка от 99.3.

9. Политехнически унивеситет (17-о място в общата класация) – С оценка от 99.7 точки Политехническият университет в Париж има сред бившите си възпитаници трима бивши френски президенти и трима носители на Нобелова награда.Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg