Българска компания заема 40-о място сред 500-те най-бързо развиващи се IT компании

1012
Българска компания заема 40-о място сред 500-те най-бързо развиващи се IT компании

Българската IT компания УНИВЕРСАЛ К ООД е класирана на престижното 40-о място сред 500-те най-бързо развиващите се компании в 25 страни от Европа, Близкия Изток и Африка, сочи изследването Deloitte Technology Fast 500 EMEA.

Страната ни за първи път попада в класацията от нейното стартиране през 2001 година.

Средният ръст на приходите на 500-те компании, участвали в класацията за последните пет години, е рекордно висок и възлиза на 1443%.

Първите три места в класацията се заемат от израелски компании, като на първо място е класирана Voltaire Ltd., специализирана в комуникационния бизнес, като тя е отбелязала повишение в приходите си от значителните 50 612%. Следва друга израелска компания от същия сектор с ръст на приходите си от 29 627%.

За сравнение, според изследването приходите на родната компания са се повишили с 3 279%. УНИВЕРСАЛ К е основана през 1991 година и регистрирана през 1996 като Дружество с ограничена отговорност. Компанията предлага широка гама от продукти за микроелектрониката, електрониката и телекомуникациите, като в основната й дейност е вписано внедряване, инсталиране, сервиз, инженеринг и консултантски услуги в областта на Информационните технологии и Телекомуникациите.

Постижението е значително на фона на факта, че други страни, участвали в класацията със свои представители през предходните години, не успяват да намерят място сред 500-те най-бързо развиващи се компании в тазгодишната класация.

Такива са Италия, Латвия, Белгия, Швейцария, Словения и Естония. С една компания в класацията влиза Австрия.

С най-много компании в направената класация е представена Великобритания, която участва с 81, следвана от Франция с 68 и Холандия и Швеция, съответно с 61 и 50 компании.

Изследването е посочило още увереност сред 79.5% от мениджърите на бързо растящите компании, участвали в изследването, че ще успеят да задържат настоящия висок темп на повишение на приходите и през следващите две-три години.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg