Десетте държави, в които потреблението ще расте

2177
Десетте държави, в които потреблението ще расте

От A.T. Kearney посочиха 10-те държави, в които потребителите ще харчат най-много в следващите няколко години. Някои от тях може да ви изненадат - това са държави с политическа нестабилност, но с потенциал за голям растеж, който ще създаде ново поколение средна класа.

10. Турция

Турция се изкачва с 8 места напред спрямо миналогодишната класация. На пазара вече има сериозна конкуренция от местни и чужди търговци. H&M навлезе в страната през 2010 г,, докато Best Buy излезе от нея тази година.

9. ОАЕ

ОАЕ излиза в добро здраве от световната рецесия. През 2010 г. потреблението е скочило с 9%, макар все още да е на нива, по-ниски от преди кризата.

8. Перу

В последните 5 години Перу отбелязва сериозен икономически ръст. Очакват се 10 нови мола тази година и общо 100 за страната до 2015 г.

7. Саудитска Арабия

Потребителското доверие в страната с 29.2 милиона жители е високо. Страната има младо население, голяма част от което с високи доходи.

6. Китай

Пазарът на търговия на дребно в Китай се оценява на 2.1 трилиона долара, а потребителите са оптимистично настроени, въпреки повишаващата се инфлация и лихви.

5. Кувейт

Кувейт има най-високо ниво на продажби на глава от населението в света - 4 300 долара. Населението на страната е младо, а продажбите на дребно отбелязват ръст от 8% във всяка от последните 5 години. Голяма част от населението е с добри доходи.

4. Индия

Увеличаващата се средна класа подкрепя покупателната способност в страната. Проблем обаче са законите - търговците могат да влязат на пазара само чрез джойнт венчър с индийска компания.

3. Чили

Населението на страната е младо, съсредоточено в градовете, а покупателната способност на средната класа се увеличава. Президентът милиардер Себастиан Пинйера планира структурна реформа, която да засили конкуренцията на пазара.

2. Уругвай

Успехът на Уругвай се свързва с този на Бразилия и Аржентина. Чуждите инвеститори трябва да имат предвид, че пазарът е съсредоточен най-вече около Монтевидео.

1. Бразилия

В Бразилия ще се проведе следващото Световно първенство по футбол, предстои и Олимпиада. Най-големите предизвикателства пред чуждите инвеститори са високите такси за внос и различията в сезоните.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg