Десетте най-странни благотворителни инициативи

3934
Десетте най-странни благотворителни инициативи

Посетете и нашата Фейсбук страница

В епохата на интернет да помолиш обществото за материална помощ е по-лесно от всякога- трябва ти само съобщение в сайт и банкова сметка. Но да се определи кой действително има нужда от помощ, остава все така сложно.

Forbes избра десет благотворителни инициативи, които с основание могат да бъдат определени както странни:

10. Bears on Patrol

Благотворителната организация Bears on Patrol снабдява безплатно американските полицаи с плюшени мечета, в случай че в произшествие се окаже замесено дете. Инициативата стартира през 2008 г. и в момента сътрудничи с над 20 полицейски департаменти.

9. Alex Foundation

Професорът по психология от Харвард Айрин Пепъберг прекарала 30 години в изучаване на своя папагал Алекс и така стигнала до извода, че той е разумно същество и с него може да се общува по човешки. И макар Алекс да не е между живите папагали от 2007 г., неговата собственичка продължава изследванията си и до днес. Тя прави това за сметка на благотворителни пожертвувания, които впрочем не й липсват.

8. Alien Scalpel

Зад гърба на американския хирург Роджър Лир има много операции. Всички те с една цел- да извлекат от чужди предмети от телата на хора, които са били похитени от НЛО. Пациентите се отнасят с доверие към доктора, който сам бил отвлечен от извънземни през 70-те, докато пилотирал малък самолет. Досега в писъка на Лир има 15 извадени обекта от загадъчна сплав, чието предназначение не може да бъде определено. Сега той е в процес на изучаване на странните предмети за сметка на волни пожертвувания.

 

7. Donate 2012

„Всички знаем, че краят на света ще настъпи на 21 декември 2012 г. След това пари вече няма да ви трябват", твърдят авторите на сайта Donate 2012. Със завидно спокойствие авторите привеждат доказателства за предстоящата катастрофа и никакви предложения за преодоляването й. След това обаче пускат оптимистичната идея, че някой все пак може да оцелее и ... вероятно ще се нуждае от малко пари.

6. Паметник на НЛО.

В пика на теориите за извънземни, непосредствено след разпадането на соцблока, украинският град Бердичьов успя да се отличи, обявявайки се за едва ли не врата към отвъдните цивилизации. Според редактора на местния вестник, извънземните отдавна се опитват да влязат в контакт с нас и често тези опити завършвали с катастрофи. Сега в града се събират волни пожертвувания за паметник на загиналите извънземни.

5. Откриване на Атлантида.

Зад тази инициатива стоят няколко учени, които дори са си измислили име „атлантолог". Те редовно провеждат научни срещи и конференции и разбира се- търсят Атлантида. Всичко това за сметка на щедри спонсори.

 

4. Texas Bigfoot Research Conservancy

Тексаският комитет по изучаване на Голямата стъпка е доброволна организация, работеща изцяло за сметка на пожертвувания и членски внос от 60 долара и, разбира се, има за цел да докаже съществуването на човека Йети. Организацията изрично подчертава, че приема всяка помощ, която да я води към целта- не само финансова.

3. Дейвид Айк

В продължение на 20 години британският писател и оратор Дейвид Айк открива доказателства за теорията за Глобалния заговор буквално във всичко - от атентатите от 11 септември до края на грипната ваканция. Зад всичко стоят „илюминатите" , чиято цел е установяване на световно правителство. Половин милион души всеки ден посещават сайта му. Лекциите му могат да продължат до седем часа. И макар авторът да нарича парите „теоретична сила", която съществува само във вашите компютри и е изобретение на илюминатите, се жертва да приема средства в името на борбата.

 

2. Save the Guinea Worm Foundation

По думите на създателите на фонда на подкожния червей, това същество трудно може да бъде наречено мило и пухкаво. Предизвиква жестоко заболяване със страшни язви и летален изход, но през последните години медицината успя да вземе нещата под контрол. Огнищата на заболяването са все по-голяма рядкост, но това не утешава поклонниците на паразита, който ще изчезне в края на 2011 г. На подкожният червей всъщност не му трябват пари- търсят се духовно свързани с него хора, които да са искрено заинтересувани от решаване на проблема.

1. Експедиция до долната земя.

Според теорията, в дълбините на нашата планета живее развита цивилизация, която се опитва да влезе в контакт с нас, но това все се проваля, защото ние ги взимаме за извънземни. Те излизат през отвор на Северния полюс и група активисти събира средства, за да организира експедиция и да открие тайния проход. Участниците смятат да направят 15-дневно проучване и се нуждаят от пари за транспорт до Русия, качване на ледоход в Мурманск, обучение във Финландия и за край-тържествена вечеря в Москва след края на успешната мисия.Посетете и нашата Фейсбук страница

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg