Девет места, от които ще ви побият тръпки

17396
Девет места, от които ще ви побият тръпки

За да ви побият тръпки, не е нужно просто да имате страх от тъмно, да слезете в мазето или да посетите изоставен замък.

По света има толкова много места, които могат да ви накарат да забравите името си от страх, а по гърба ви да започнат да се стичат ледени вадички. Нека видим някои от тях, подбрани от портала Travelbook. 

Остров на куклите (Isla de las Muñecas), Мексико


Според легендата Дон Хулиан вижда как малкото му момиченце се дави. На същото място той намира кукла, в която решава, че живее неговият дух. Хулиан се отрича от семейството си и се отдава на мисия да търси изхвърлени кукли, които закача по дърветата.

С течението на времето те започват да се напукват, почерняват, косите им падат, а лицата им се развалят.  Отшелникът събира куклите в продължение на 50 години. Той умира през 2001 г. точно на мястото, на което се е удавило детето.

Катакомбите на Париж

Това зловещо място събира костите на 7 млн. мъртви парижани. Парижките катакомби са мрежа от тунели, канали, кариери и стари пещери, разположени на 20 метра под земята. Първоначално костите са натрупвани в тунелите, но впоследствие се нарежда да бъдат изградени стени с тях по специален ред.

На всички места днес има табели, на които е указано чии са костите, коя улица се намира над тях и кои сгради. При нареждането на костите са се четели молитви за покой. Тази подредба се дължи на Луи Етиен Ерикар де Тури, глава на парижкия инспекторат.

Благодарение на него, всички кости и черепи са подредени по начина, по който изглеждат днес. Все пак трябва да знаете, че тази забележителност не е подходяща за хора със слаби сърца.

Затворът Бийчуърт, Австралия

Нед Кели, Джо Бърн и Стив Хард – най-известните престъпници в Австралия, са били затворени в този затвор. За тяхната слава обаче не говорят само дебелите стени.

Според пазачите тук се чуват страховити звуци, драскане и сенки от невидими ръце. Носят се слухове, че духовете на тримата престъпници продължават да живеят тук

Призраците от Силт

Според легендата на остров Силт живеят духовете на хора, които не могат да намерят покой – убити, самоубийци, моряци. Говори се, че ако някой моряк загине по време на пътешествие, след време се връща в дома си.

Там пуска светлините, ляга на пода до спящ човек, оставя солени следи по пода. Ако човек срещне такъв призрак, не бива да го докосва, защото може да бъде застигнат от неговата прокоба.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg