Google е най-добрата щатска компания за която може да се работи

2835
Google е най-добрата щатска компания за която може да се работи

Интернет търсачката Google e определена като най-добрата компания, за която може да се работи, според изданието Fortune. Щатската компания е средно голяма, като разполага с персонал от 6 500 души, който се е повишил с 67%, сочат още данните.

Второто място в класацията за най-добра компания, за която може да се работи е биотехнологичната Genentech с ръст на персонала си от 25% и брой на заетите в нея 9 979 души.

Следващите три компании в класацията са хранителни вериги Wegmans Food Markets, Container Store и Whole Foods Market, които са големи и средно големи щатски компании. Сред десетте най-добри за работещите в тях компании са още Network Appliance, S.C. Johnson & Son и Boston Consulting Grp.

Шестнадесет компании в списъка на 100-те плащат 100% от здравните осигуровки на работещите в тях, като близо една трета от тях предлагат и центрове за грижа за децата на работещите.

Осемдесет и две от тях позволяват на работещите си частично да извършват служебните си задължения от домовете си, сочи още класацията.

Най-голямо възнаграждение сред щатските компании са били изплащани в Nixon Peabody, където средното възнаграждение годишно е възлязло в размер на 181 099 долара, като компанията е класирана на 49-а позиция в сумарното класиране.

След Google най-голямо повишение на работещите за изминалата година е било регистрирано в Capital One Financial в размер на 59% и Network Appliance, където ръстът на работещите е възлязъл на 33%.

Най-много жени са били заети в Bright Horizons, където процентът на работещите жени е възлизал на 96% от общия персонал на компанията.

Общо 18 щатски компании са били неизменно в списъка на 100-те най-добри компании за които може да се работи, като най-напред в класацията сред тях е Wegmans Food Markets, заемащ третата позиция в класацията.

Десетте най-добри компании според класацията са представени в следната таблица:
 

КласиранеКомпанияРъст на персонала в %Размер на компаниятаСлужители
1Google67Средна6500
2Genentech25Средна9979
3Wegmans Food Market8Голяма33737
4Container Store14Средна2866
5Whole Foods Market15Голяма37806
6Network Appliance33Средна3553
7S.C. Johnson & Son0Средна3400
8Boston Consulting Grp.15Малка1434
9Methodist Hospital Sys.5Средна9424
10W.L. Gore & Associates9Средна4945

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg