Пицата е позната навсякъде по света. Къде обаче я правят най-добре?

Американското издание USNews публикува своя класация на най-добрите пици в света:

6. Рим, Италия

Тук голям хит е пицата на парче. Вие сами можете да определите колко голямо парче искате да ви отрежат, като цената е според теглото му.

5. Чикаго, САЩ

Чикагската пица се прави за първи път през 1943. Стилът на приготвяне включва дебел слой трохи върху дъното на тавата, след което се слага тестото, после сирене моцарела, след това желаните добавки и най-накрая доматен сос.

4. Осака и Хирошима, Япония

Японска пица

Казват на японската пица „японска палачинка" или „японски омлет". Съставките буквално се „готвят" в тиган, след което се изливат върху тестото.

3. Сао Пауло, Бразилия

В града има над 6 000 пицарии. Жителите тук по традиция ядат пица всяка неделя. Тук дори си имат „Ден на пицата" - 10 юли.

Каквото и да слагат върху пицата обаче, имат едно основно правило - не се слага кетчуп!

2. Ню Йорк, САЩ

Тук обичат да пекат пицата на плоча, а не в тава. Нюйоркската пица има дебел край и става тънка в средата.

1. Неапол, Италия

Рецептата на неаполската пица е най-старата в света и всички други пици са нейни вариации. Тук имат организация за запазване на истинската неаполска пица - Associazione Verace Pizza Napoletana. Приготвя се като тестото се разстила в кръг с диаметър от точно 11 инча. Отгоре се слагат моцарела. Босилек и домати. Пече са в пещ на дърва за не повече от минута и половина.