Кога жените са удовлетворени от работата си?

3008
Кога жените са удовлетворени от работата си?

Искате да помогнете на жените да успеят в тяхната работа? Ново изследване сочи, че има много лесен начин да направите това. Ето и „тайната“ - повишавате и наемате жени на мениджърски позиции.

Според изследването на Fairygodboss, жените са много по-удовлетворени от работата си, ако работят за компания, в която има повече представители от техния пол на мениджърски позиции.

Жените се чувстват и много по-доволни от работата си, ако виждат, че техният пол се третира наравно с мъжете.


Например, 82% от жените които изпитват най-ниска степен на удовлетвореност от работата си, работят в среда, която се определя от тях като „несправедлива спрямо жените“. 

На противоположния фронт, цели 86% от жените, които са най-удовлетворени от работата си посочват, че е налице „равенство между половeте“ на работното им място.

„Това са напълно логични разкрития“, според Джорджин Хуанг, съосновател на Fairygodboss, цитирана от HuffPost. „Жените забелязват, когато е налице равенство между половeте на работата им, както по отношение на мениджмънта, така и във фирмената култура“.

Наблюдава си е зависимост между удовлетвореността от работата и текучеството на персонал. Ако жените са доволни от работата си, то те в много по-голяма степен е вероятно да се опитват да запазят работата си, коментира Хуанг. А за да се задържат, то те трябва да израстват в кариерата си.

Неравенството между мъже и жени е особено ясно отчетливо в технологичните компании. Така например мъжете съставляват 78% от мениджмънта на Google. Същото е и в социалната мрежа Facebook, където 77% от мениджърите са представители на силния пол.

До голяма степен женитет съставлява и по-малка част от висшия мениджмънт на щатските компании, като заемат едва 28% от него, сочи проучване на McKinsey & Company.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg