Милиардите на Закърбърг, Безос, Пейдж и Брин

10182
Милиардите на Закърбърг, Безос, Пейдж и Брин

Facebook, Amazon.com и компанията майка на Google - Alphabet, донесоха милиарди долари на основателите си - както през настоящата седмица, така и от началото на 2016 г., пише SMH.

Съоснователите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин са добавили съвкупните 2.7 млрд. долара за последните пет работни дни, докато основателите на Amazon и Facebook, съответно Джеф Безос и Марк Закърбърг, увеличиха богатствата си с 1.4 и 1.5 млрд. долара.

Всичко това благодарение на по-добрите от очакваните резултати от трите компании, обявени през последните дни.


От началото на 2016 г. Закърбърг е увеличил състоянието си със 7.9 млрд. долара, което е повече от всички останали в класацията на Bloomberg на 400-те най-богати хора на планетата.

Невероятният живот на Марк Закърбърг Закърбърг в момента е един от едва тримата души в света, които имат повече милиарди, отколкото е възрастта им

 

Безос заема второто място с 6.8 млрд. долара. В началото на 2015 г. Закърбърг бе 13-и в подреждането с 34.5 млрд. долара спрямо настоящите 53.7 млрд. долара. Безос, от своя страна, започна 2015 г. на 20-а позиция с 28.6 млрд. долара.

Именно повишенията в цените на акциите на Amazon от 2015 и 2016 г. помогнаха на Безос да се изкачи през настоящата седмица до третото място сред най-богатите хора на планетата, докато Закърбърг е 7-и.

Общо четирима от десетте най-богати хора са забогатели от технолигии – включително съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, който притежава 88.1 млрд. долара, и Лари Елисън (Oracle), с 44.1 млрд. долара.

Невероятният живот на Лари ПейджОт малък Пейдж е заобиколен от компютри

Споменатите по-горе Брин и Пейдж са съответно 11-и и 12-и с 40.5 и 39.7 млрд. долара. 

Невероятният живот на съоснователя на Google Сергей Брин Брин е роден през лятото на 1973 година и произхожда от бедно семейство

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg